SEGRE

ENSENYAMENT FORMACIÓ

Allau de peticions per al grau d'esports de muntanya i riu a la Seu

Un total de 567 persones opten a les 40 places del campus de l'INEFC Pirineus

Centre Cultural Les Monges, seu provisional del grau.

Centre Cultural Les Monges, seu provisional del grau.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Allau de sol·licituds per cursar Ciències de l’Activitat Física i l’Esport a l’INEFC Pirineus aquest any, el primer en què s’impartirà aquest grau especialitzat en esports de muntanya i riu a la Seu d’Urgell.

Per al curs vinent 2021-22 s’han presentat 567 persones, 140 de preferents, per a les 40 places que ofereix el campus de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya de la capital de l’Alt Urgell, que obrirà les portes el mes que ve.

L’elevada demanda per cursar aquests estudis ha fet que la nota de tall hagi estat molt alta i els candidats han hagut de superar un 9,646.

Els estudis s’iniciaran aquest curs de forma temporal a l’edifici del Centre Cultural Les Monges i les pràctiques es faran en espais i instal·lacions d’entitats col·laboradores. Aquesta ubicació s’utilitzarà durant els dos primers anys i, a partir del 2023 i el 2024, l’INEFC Pirineus tindrà instal·lacions pròpies. Està adscrit a la Universitat de Lleida (UdL).

Va iniciar la seua etapa el 2020 amb la firma del conveni de col·laboració entre la Generalitat i INEFC per impulsar un nou grau que permetés especialitzar l’oferta en ciències d’activitat física i esport i estendre l’ensenyament de qualitat per tot el territori. El passat 3 de maig any es va presentar al Parc del Segre de la Seu, en un acte presidit per la llavors consellera de Presidència Meritxell Budó.

En la inauguració d’aquest nou centre es va deixar constància de la voluntat d’aconseguir que la capital de l’Alt Urgell es converteixi en seu dels Jocs Olímpics d’Hivern, dins de la candidatura Barcelona-Pirineus com un dels reptes més importants del futur. Amb aquesta finalitat naix també aquest grau especialitzat, que vol promocionar esportistes d’elit formats al territori.

tracking