SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Mor al desplomar-se la teulada d'una nau a Bellver de Cerdanya

Un veí de Puigcerdà de 39 anys que feia tasques de manteniment en una empresa al costat de l'N-260 || L'accident es va produir a primera hora del matí

Imatge d’arxiu del centre de Bellver de Cerdanya.

Imatge d’arxiu del centre de Bellver de Cerdanya.AJUNTAMENT DE BELLVER DE CERDANYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home de 39 anys i veí de Puigcerdà va morir ahir en un accident laboral a Bellver de Cerdanya al desplomar-se la teulada en què treballava. Segons van informar els Mossos d’Esquadra, els serveis d’emergències van ser alertats cap a les vuit del matí per un accident greu en una antiga serradora.

A la nau, situada a l’altura del quilòmetre 198 de la carretera N-260, es van traslladar dos patrulles dels Mossos, així com dos dotacions dels Bombers de la Generalitat i una unitat del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Quatre treballadors han perdut la vida durant la seua jornada des de principis d’any a Lleida

A l’arribar al lloc, van trobar un home que s’havia precipitat al buit després d’enfonsar-se la teulada de la nau, on estaria fent tasques de manteniment. Malgrat la ràpida actuació dels serveis d’emergències, aquests no van poder fer res per salvar la vida de la víctima.

Agents del grup d’investigació de la policia catalana duran a terme l’atestat i posaran els fets en coneixement del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Puigcerdà així com de la conselleria de Treball, segons els procediments habituals en accidents laborals amb víctimes mortals.

A començaments de juliol, un veí de Lleida de 46 anys va morir al bolcar el carretó elevador que conduïa, en un accident laboral a Vila-sana.

Pel que sembla, el vehicle es va descompensar per un petit desnivell que hi havia en un solar a prop del magatzem de la seua empresa, va bolcar i va caure a sobre de l’home. D’altra banda, el mes d’abril, un altre veí de la capital del Segrià va perdre la vida en un accident laboral a Fraga al quedar atrapat sota un tren turístic quan l’estava descarregant del camió per passar la ITV.

Al març, un veí de Lleida de 56 anys va morir al tenir una caiguda mentre col·locava plaques solars en una empresa fructícola de Seròs.

L’accident va tenir lloc quan diversos operaris van pujar a la teulada d’una nau i un d’ells va caure al cedir una part de la teulada.

Augmenta un 11,19% la sinistralitat laboral fins al juny Les comarques lleidatanes han registrat un total de 3.060 accidents laborals amb baixa en els sis primers mesos del 2021, una xifra que suposa un augment de l’11,19% respecte al mateix període de l’any passat, segons les dades de la conselleria de Treball.

En total, entre gener i juny s’han registrat 2.791 accidents en jornada que han suposat una baixa laboral a la província de Lleida, dels quals quatre han estat mortals, la mateixa xifra que la de l’any passat. A més, s’han comptabilitzat 269 accidents in itinere, els que es produeixen en el trajecte de casa a la feina i viceversa.

En aquests casos, només tres van ser de caràcter greu. Aquest augment s’explica arran de l’increment de l’activitat després de l’aturada registrat durant l’any passat a causa de la pandèmia de la Covid-19.

tracking