SEGRE

Comença la vacunació a joves d'entre 12 i 15 anys

Tàrrega, un dels municipis que ha estrenat la vacunació en aquesta franja d'edat

Un nen rep la vacuna a Tàrrega mentre un altre espera.

Un nen rep la vacuna a Tàrrega mentre un altre espera.Segre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vacunació contra la covid-19 per a la franja d'edat de 12 a 15 anys ha arrencat aquest dimecres a diversos punts vacunals de Catalunya. Hi estan convocats un total dels 300.000 joves, que rebran la vacuna de Pfizer i Moderna, les dos que han estat avalades per l'Agència Europea del Medicament per aquesta franja d'edat.

Tàrrega ha estat un altre dels municipis on la vacunació ha arrencat aquest dimecres. Eloïsa Setó, infermera responsable del pla de vacunació de la covid-19 a la Regió Sanitària de Lleida, es mostra confiada amb què la nova convocatòria tingui una bona rebuda. "Tenim dosis disponibles a tots els punts de Lleida i preveiem que hi haurà un creixement exponencial", ha dit, i ha reconegut la importància que els adolescents també es puguin vacunar ja "i començar el curs escolar amb molts amb la pauta completa".

La Laia Hernanz, de 12 anys, és una de les joves ja vacunades. "En tenia ganes. M'alegro que ja m'ho hagi pogut treure de sobre", ha assegurat. La seva mare, Anna Atero, explica que la jove era l'única de la família que faltava per vacunar. També en Sergi Torres, de 14 anys, s'ha vacunat a Tàrrega. Ho ha fet sense pensar-s'ho. "Vaig passar la covid-19 i no tenia ganes de tornar-la a passar", ha explicat.

tracking