SEGRE

DUANA CONTRABAN

Intercepten un vehicle andorrà amb tabac amagat a les rodes

Troben 1.500 paquets valorats en 6.000 € en una actuació entre la Seu i la Farga de Moles || Denunciat el conductor, amb diversos antecedents per contraban

El tabac intervingut en un doble fons a les rodes del vehicle en un control a l’N-145.

El tabac intervingut en un doble fons a les rodes del vehicle en un control a l’N-145.GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Civil va confiscar dilluns 1.500 paquets de tabac de contraban ocults a les rodes d’un totterreny interceptat a la carretera N-145 entre la Seu d’Urgell i la Farga de Moles.

L’actuació va tenir lloc a les 16.30 hores com a resultat d’una investigació al tenir coneixement que un vehicle de la zona es dedicava al tràfic il·lícit de tabac des d’Andorra. Els agents van identificar un totterreny a l’altura del quilòmetre 8,5 de l’N-145, conduït per un individu de nacionalitat andorrana i amb nombrosos antecedents per contraban.

En la inspecció del vehicle, es van localitzar a l’interior cinquanta paquets de tabac i els agents van sospitar que n’hi podia haver més a les rodes de recanvi, per la qual cosa van portar el vehicle a un taller proper

Al fer una inspecció més minuciosa, van trobar un doble fons a totes les rodes, inclosa la de recanvi, localitzant un total de 1.500 paquets de tabac, valorats en 6.000 euros. Una vegada verificada la mercaderia pels agents, es va procedir a aixecar una acta per infracció de contraban i el gènere va ser dipositat a la duana de la Farga de Moles.

El juny passat, un jove de nacionalitat francesa i de 21 anys va ser denunciat per portar tabac de contraban a la duana de la Farga de Moles.

Durant un control, la Guàrdia Civil va escorcollar un vehicle, amb quatre ocupants i que hi accedia procedent d’Andorra, i va trobar diversos cartrons de tabac en un doble fons situat a la guantera, amb un total de 1.125 paquets que estaven valorats en 3.400 euros.

A les comarques lleidatanes, val a destacar que en l’últim lustre han caigut en picat els detinguts per entrar il·legalment tabac des d’Andorra −la Guàrdia Civil va registrar 55 arrestos per contraban de tabac el 2015, davant els dos arrestats del 2019− i s’han reduït una cinquena part els paquets confiscats. Una de les causes seria l’augment del preu del tabac al Principat, que es tradueix en un benefici menor per als infractors. La Guàrdia Civil ha detectat un auge de fàbriques clandestines de tabac, com una de desmantellada fa un any a les Borges Blanques.

tracking