SEGRE

MUNICIPIS INICIATIVES

Sidamon 'adopta' tres xoriguers per posar límit als coloms

Exemplars procedents del Centre de Fauna de Vallcalent

Dos de les cries de xoriguer, a la gàbia d’aclimatació.

Dos de les cries de xoriguer, a la gàbia d’aclimatació.AJUNTAMENT DE SIDAMON

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Sidamon ha introduït al municipi tres exemplars de xoriguer vulgar per frenar la proliferació de coloms i tórtores al municipi.

El consistori ha optat per aquesta espècie al ser una au emblemàtica del pla de Lleida i la seua missió serà dissuadir els coloms que instal·lin els seus nius al nucli urbà d’aquesta localitat del Pla d’Urgell.

Els tres exemplars procedeixen del Centre de Fauna de Vallcalent i s’han instal·lat en una gàbia d’aclimatació habilitada especialment per a aquestes aus rapinyaires. Es troba en una de les parets interiors de l’edifici de les Escoles Velles.

Sidamon ha posat en marxa diferents iniciatives per reduir el nombre de coloms al municipi, com per exemple la instal·lació de gàbies en diferents punts clau, una mesura que també s’ha dut a terme en altres localitats.

Un altre dels municipis de les comarques de Lleida que han optat per introduir aus rapinyaires per reduir el nombre de coloms ha estat la ciutat de Balaguer, amb tres falcons pelegrins.

Aquesta pràctica s’anomena alliberament tou i s’utilitza per alliberar polls orfes d’aquestes espècies de rapinyaires per a què, ja d’adults, criïn en els llocs d’alliberament.

tracking