SEGRE

MUNICIPIS REPOBLACIÓ

Peramola evita retallades a l'escola amb l'arribada d'una nova família

El centre havia de reduir l'horari d'una mestra a mitja jornada al perdre alumnes || Els nous veïns viuran en un pis de lloguer adjudicat pel consistori

La firma del contracte de lloguer amb la nova família que s’ha instal·lat a Peramola.

La firma del contracte de lloguer amb la nova família que s’ha instal·lat a Peramola.AJUNTAMENT DE PERAMOLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Peramola evitarà retallades a l’escola del municipi, gràcies a l’arribada d’una nova família amb un nen i una nena en edat escolar. El centre havia de començar el curs amb menys alumnes que els 15 de l’anterior, a l’acabar part d’ells l’ensenyament primari, i l’horari d’una mestra calia reduir-lo a mitja jornada. L’ajuntament ha aconseguit impedir-ho al firmar aquesta setmana el lloguer social d’un habitatge amb aquests nous veïns, procedents de Sabadell.

Aquest és el primer habitatge de lloguer social que ofereix el municipi, en el marc d’un pla per frenar la despoblació i mantenir el personal de l’escola sense reduccions d’horaris. Es tracta d’un pis de quatre habitacions a l’antiga rectoria, adjudicat a través d’un concurs públic, després que l’ajuntament fes una crida per atreure nous veïns a través de les xarxes socials. Més de trenta famílies van respondre a la crida del consistori en menys d’un dia, malgrat que finalment només tres de les interessades han participat en el concurs.

L’ajuntament va fer una crida a través de les xarxes socials per atreure nous veïns

Peramola rehabilitarà ben aviat un segon habitatge a l’antiga rectoria, en aquest cas de tres habitacions, i el destinarà també a famílies amb fills i a joves que vulguin establir-se en aquest municipi de l’Alt Urgell, de poc més de 350 habitants. Aquesta iniciativa és possible gràcies al fet que la diòcesi de l’Urgell ha cedit l’immoble de l’antiga rectoria al consistori amb aquesta finalitat.

L’ajuntament també ha dut a terme millores a l’escola i subvenciona els llibres escolars de tots els seus alumnes, així com el servei de monitors i el local destinat al servei de menjador. Els alumnes porten el menjar des de les seues cases.

La pandèmia ha afavorit l’arribada de nous veïns a municipis rurals de les comarques lleidatanes, en molts casos famílies que busquen allunyar-se de les aglomeracions de les ciutats.

tracking