SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Protecció Civil exigeix prudència davant l'augment d'ofegaments

Des de principi d'any s'han produït quatre morts a les comarques lleidatanes, dos de les quals de menors d'edat || Demana banyar-se en zones segures i amb vigilància

Un adolescent va morir ofegat el 12 de juny passat al canal de Balaguer a Lleida.

Un adolescent va morir ofegat el 12 de juny passat al canal de Balaguer a Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Protecció Civil va alertar ahir d’un repunt dels ofegaments en aigües interiors i va reclamar màxima prudència a l’hora de banyar-se després de registrar-se quatre morts a les comarques lleidatanes, dos d’elles de menors d’edat. Sobre això, la cap de servei de gestió d’Emergències de la Generalitat, Montse Font, va fer una crida a la prudència i va aconsellar banyar-se en zones vigilades. Així mateix, va demanar a la gent gran que no es banyi si es troba malament de salut, ja que les víctimes acostumen a ser d’uns 70 anys amb patologies prèvies.

A Catalunya, aquest any s’han produït set morts en aigües interiors, tres de les quals a les comarques lleidatanes: en una bassa a Torres de Segre; al canal de Balaguer al parc de la Mitjana de Lleida i al pantà de la Llosa del Cavall, al Solsonès. Les dos últimes eren menors d’edat, concretament un veí de Lleida de 15 anys i un nen de 12 anys.

Font va explicar que en anys anteriors les xifres eren més baixes i reflectien la prudència en aquestes zones, on la gent no acostuma a anar sola. Tanmateix, va reconèixer que aquest any està sent “desgraciat” en aquest àmbit, especialment per la incidència de víctimes menors. En aquest sentit, va explicar que en alguns casos eren menors que no sabien nadar i va insistir en la necessitat d’aprendre’n, d’extremar la vigilància i de portar elements de protecció com armilles.

Pel que fa a les platges, ja han mort 13 persones des del passat 15 de juny, l’última ahir quan va morir un home de 68 anys de nacionalitat francesa a la platja de Riumar a Deltebre.

Així mateix, Protecció Civil va alertar d’un augment de les actuacions per ofegaments en piscines. El 14 de juny passat un home de 89 anys va morir ofegat a les piscines d’Olius.

A Catalunya, les actuacions del SEM s’han disparat un 25%.

Quant als casos més greus no mortals, el passat 13 de juliol un nen de 7 anys gairebé s’ofega al canal Segarra-Garrigues al seu pas per Tàrrega. En els últims quatre anys cinc menors han mort ofegats i almenys quatre més han resultat ferits de gravetat en espais aquàtics de Lleida. L’any passat no hi va haver cap ofegament mortal de menors.

tracking