SEGRE

OBRES MUNICIPALS

Cervera obre dos capelles per a exposicions de l'Aquelarre

De l'antic temple de Sant Domènec, després d'obres de restauració

L’antigui temple gòtic de Sant Domènec, a Cervera.

L’antigui temple gòtic de Sant Domènec, a Cervera.X. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria de Cervera ha culminat la rehabilitació de les dos capelles barroques al costat de l’altar major de l’antic temple gòtic de Sant Domènec. Els treballs van començar al febrer amb l’objectiu de recuperar-les amb el mateix estil que la nau central. Segons va explicar l’alcalde, Joan Santacana (ERC), l’acabament de les obres permetrà utilitzar aquests espais com a seu d’una exposició durant la setmana de l’Aquelarre.

Els treballs han consistit a instal·lar una estructura metàl·lica a la cúpula que permet consolidar-hi a sobre un sostre de fusta que en millori l’acústica. També han instal·lat vidrieres, han eliminat humitats i han recuperat l’estucat de les parets. Aquestes actuacions han costat 90.424 euros i els nous espais s’utilitzaran com a sales d’exposicions i concerts en petit format, i també com a camerinos.

La Paeria abordarà després de la celebració les últimes obres per culminar la rehabilitació

Després de l’Aquelarre es preveu iniciar l’última fase de les obres, amb un pressupost de 404.297 euros finançats a través de l’1,5 per cent que Madrid destina a projectes culturals. Aquesta nova etapa culminarà el projecte de rehabilitació amb la instal·lació dels serveis de llum, aigua, calefacció, aire condicionat i lavabos.

Aquest equipament cultural, documentat per primera vegada al segle XIV, va entrar en funcionament fa quatre anys per donar cabuda a les activitats durant l’Aquelarre, el Festival de Pasqua i també com a seu d’exposicions i conferències. Des de l’any 2009, la Paeria de Cervera ha invertit més d’un milió d’euros en la recuperació.

tracking