SEGRE

MUNICIPIS OBRES

Nova vida per a edificis inacabats

Talarn converteix l'estructura de formigó que havia d'acollir un local municipal en una plaça sota sostre || Àger busca finançament per habilitar nous equipaments a la Casa del Montsec

La Casa del Montsec comença a acusar el deteriorament de l’abandó sense ni tan sols estrenar-se.

La Casa del Montsec comença a acusar el deteriorament de l’abandó sense ni tan sols estrenar-se.AJUNTAMENT D’ÀGER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els ajuntaments de Talarn i Àger busquen donar una nova vida a edificis públics inacabats, fruit d’ambiciosos projectes que van quedar al dic sec amb l’esclat de la crisi el 2008. El consistori del Pallars Jussà projecta convertir una estructura de formigó nua que havia d’acollir un local municipal en una plaça sota sostre.

Per la seua part, el de la Noguera vol habilitar equipaments a l’immoble buit que havia d’acollir un centre d’interpretació del Montsec.

Els consistoris plantegen alternatives als projectes originals sostenibles per a les arques municipals

L’edifici de Talarn va quedar paralitzat quan el municipi ja hi havia invertit més de 200.000 euros. La crisi va deixar el consistori sense fons per prosseguir els treballs i a més van sorgir complicacions legals: l’immoble es va construir en terrenys d’un particular.

La situació es va regularitzar fa uns dos anys, a través d’una permuta de sòl amb els propietaris. Ara l’ajuntament preveu habilitar la planta superior de l’edifici, a la mateixa cota que el carrer Carrasco i Formiguera, com una plaça pública sota sostre. Una barana envoltarà la plataforma de formigó, de 366 metres quadrats de superfície.

A la planta inferior, que dóna al carrer del Raval, està previst construir parets, finestres i portes per utilitzar-la com a magatzem municipal. La inversió necessària s’estima en una mica més de 96.000 euros.

En el cas d’Àger, l’ajuntament va heretar el 2012 el centre d’interpretació en dissoldre’s el Consorci del Montsec. La Generalitat havia invertit més de 800.000 euros en l’anomenada Casa del Montsec, però el consistori la va rebre inacabada: pendent d’obres a l’interior i sense instal·lació elèctrica, d’aigua ni de gas.

El consistori busca finançament per completar els treballs i obrir-la amb nous usos. Preveu instal·lar una agrobotiga, un gimnàs amb rocòdrom, una sala polivalent per a actes públics, una oficina de turisme i un espai de coworking.

El cost de les obres per fer-ho possible s’estima en mig milió d’euros i el consistori confia que aquestes activitats generin prou ingressos per costejar el manteniment de les instal·lacions. L’alcaldessa, Mireia Burgués, va advertir que l’immoble comença ja a acusar el deteriorament d’anys d’abandó sense ni tan sols haver-lo estrenat.

La Casa del Montsec comença a acusar el deteriorament de l’abandó sense ni tan sols estrenar-se.

La Casa del Montsec comença a acusar el deteriorament de l’abandó sense ni tan sols estrenar-se.AJUNTAMENT D’ÀGER

tracking