SEGRE

EQUIPAMENTS PROJECTES

Retiren la teulada del Palau Abacial del Pont per construir el futur arxiu

Instal·laran una bastida perimetral perquè suprimiran totes les estructures interiors

Imatge de les obres al Palau Abacial del Pont de Suert, que ja no té teulada.

Imatge de les obres al Palau Abacial del Pont de Suert, que ja no té teulada.AYUNTAMIENTO DE EL PONT DE SUERT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les obres per habilitar l’arxiu comarcal de l’Alta Ribagorça al Palau Abacial del Pont de Suert ja han començat. L’alcalde, Josep Antoni Troguet, va explicar ahir que ja s’ha retirat la teulada de l’edifici. Actualment s’està instal·lant una bastida perimetral de seguretat, ja que se suprimiran totes les estructures interiors de l’immoble. Troguet va dir que l’acta de replanteig dels treballs es va firmar el 29 de juny passat, encara que les tasques a l’edifici van arrancar a mitjans del mes passat.

El primer edil va assegurar que finalment hi haurà una reproducció de l’escut heràldic del segle XV de Pere de Cardona, que va ser president de la Generalitat i prior del monestir de Lavaix. Aquest escut es troba des de fa anys al museu d’art sacre de l’església vella. La rèplica es col·locarà a la façana del futur arxiu comarcal.

Una inversió d'un milió

Els treballs per reformar el Palau Abacial es van adjudicar a començaments del mes d’abril passat a l’empresa Artífex Infraestructuras per 907.000 euros. Troguet va assenyalar que les obres es prolongaran durant un any. Val a recordar que la Generalitat és l’encarregada de finançar la totalitat del projecte.

L’Alta Ribagorça i les Garrigues són actualment les dos úniques comarques catalanes que encara no compten amb arxiu comarcal. En el cas de les Garrigues, les obres de l’equipament van començar a principis del mes de març passat i el projecte també ronda el milió d’euros.

A l’Alta Ribagorça, l’arxiu comarcal estava pendent de construir des de fa més de cinc anys per problemes de liquiditat i pel debat sobre on ubicar-lo.

tracking