SEGRE

URBANISME PROJECTES

Bellver farà per a vianants el centre històric

L'ajuntament preveu fer-ho l'estiu vinent i ha habilitat setanta-cinc places més de pàrquing gratuït, que se sumen a les més de cinc-centes que ja hi havia a la localitat

Bellver ha habilitat noves places de pàrquing gratuït.

Bellver ha habilitat noves places de pàrquing gratuït.AJUNTAMENT DE BELLVER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bellver de Cerdanya vol convertir en zona per a vianants el barri antic i tota la zona comercial l’estiu vinent. Per fer-ho, l’ajuntament ha habilitat setanta-cinc noves places d’aparcament gratuït dins de la localitat, que se sumen a les més de cinc-centes places públiques que tenia a les proximitats del nucli històric per facilitar l’arribada de visitants i donar cabuda al creixent nombre de turistes que cada any van a aquesta població de la Cerdanya lleidatana per passar les vacances d’estiu.

L’alcalde, Xavier Porta, va explicar ahir que aquest projecte obeeix a la “necessitat de descongestionar de vehicles el centre del poble”. De fet, va dir, “amb les noves zones d’estacionament que acabem d’habilitar ja ho hem notat molt”. “La tendència de deixar una anella a mode de circumval·lació on puguin circular els vehicles i limitar la circulació a fora va cada vegada més a l’alça”, va considerar.

Les noves zones d’estacionament estan situades en un dels extrems de la zona d’establiments de lleure, restauració i comerç. Al Parc Central han delimitat seixanta-set places i vuit més a la plaça del Castell. L’alcalde va explicar que han llogat el terreny del Parc Central per poder habilitar-hi l’aparcament. És un sector que està pendent de desenvolupar urbanísticament i que acabarà sent propietat municipal.

“La manca d’estacionament públic ha fet que no poguéssim esperar a desenvolupar aquest sector i hem arribat a un acord amb la propietat”, va indicar. “Volíem veure l’acceptació que tindria i en pocs dies hem comprovat que és un èxit”, va assenyalar Porta. L’ajuntament destaca que l’objectiu és la promoció de l’economia local i assegura que el teixit comercial s’ha mostrat “molt satisfet” amb la iniciativa.

tracking