SEGRE

PATRIMONI RECUPERACIÓ

Alguaire destina a estabilitzar la penya del Sagrat Cor 130.000 €

Per a una primera actuació que preveu adjudicar aquest any

La penya del Sagrat Cor on l’ajuntament preveu actuar abans que finalitzi l’any.

La penya del Sagrat Cor on l’ajuntament preveu actuar abans que finalitzi l’any.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Alguaire preveu adjudicar abans que acabi l’any les primeres obres per estabilitzar la penya on es troba l’emblemàtic Crist del Sagrat Cor. Per fer-ho ha aprovat definitivament el projecte i el licitarà aviat, segons va avançar ahir l’alcalde, Antoni Perea. Assegurar el promontori per evitar la caiguda de roques suposarà una primera inversió de 130.000 euros, en el marc d’un projecte més ampli valorat en 225.000.

La Diputació ha estat l’encarregada de redactar el projecte geològic previ a les intervencions.

El projecte inclou una inversió de més de 225.000 euros i preveu col·locar malles metàl·liques

La primera consistirà a subjectar roques que sobresurten a la zona alta i a la part inferior de la muntanya. L’última comportarà instal·lar malles metàl·liques. Segons l’alcalde, fins ara no s’ha detectat risc de caiguda, però va assenyalar que cal actuar de forma preventiva en aquesta zona, on no hi ha hagut treballs d’aquest tipus fins ara.

L’ajuntament costejarà l’actuació amb fons propis procedents del romanent de tresoreria. Altres projectes municipals són adequar l’entorn del cementiri i fer un pàrquing de camions, millorar accessos a l’aeroport, renovar l’entorn de l’escola Teresa Berguedà i la plaça Sant Faust.

tracking