SEGRE

TERRITORI PREMIS 2021

El premi al Borgenc de l'Any retrà homenatge a les víctimes de la Covid

I el Garriguenc de l'Any serà per a l'Orfeó Veus del Camp del Soleràs

L’Orfeó Veus del Camp en una actuació del 2019.

L’Orfeó Veus del Camp en una actuació del 2019.M.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de les Borges Blanques dedicarà aquest any el premi Olivera d’Or al Borgenc de l’Any 2021 a retre homenatge a totes les persones que han mort a causa de la Covid.

Per la seua part, el consell comarcal distingirà com a Garriguenc de l’Any l’Orfeó Veus del Camp del Soleràs. Reconeix així la seua llarga trajectòria de 67 anys i el projecte per abordar una nova etapa i evitar la seua dissolució.

L’ajuntament de la capital instal·larà durant les pròximes setmanes un monòlit al Parc del Terrall per retre homenatge d’aquesta manera a les persones que han perdut la vida a causa de la pandèmia.

Serà un espai de dol en el qual dipositar flors i recordar els veïns que han mort pel coronavirus. El premi que atorga les Borges ha canviat de format i no hi ha hagut candidatures ni procés de selecció.

Respecte al guardó del consell, l’ens comarcal ha decidit guardonar l’Orfeó Veus del Camp del Soleràs que dirigeix Carme Valls (també fundadora i directora de la Coral Shalom de Lleida), per la seua llarga trajectòria de 67 anys.

Va ser fundada per Josep Aran l’any 1954. També encoratja així el seu projecte per abordar una nova etapa.

Segons responsables de la formació musical, no hi ha persones per poder rellevar els cantants masculins.

“Els que hi ha ja són més grans i no hi ha joves interessats a substituir-los”, van indicar. Un orfeó té, en general, quatre veus: soprano, contralt, tenor i baix. Tanmateix, “comencen a faltar veus”, van explicar.

Davant d’aquesta situació, “començarem una nova etapa amb dos o tres veus, les que puguem mantenir, i amb la decisió de continuar cantant sota la direcció de Valls”, van remarcar. L’orfeó va arribar a tenir gairebé una vintena de membres i manté l’activitat. Ja prepara un concert per al dia 26 de setembre.

tracking