SEGRE

MUNICIPIS URBANISME

Cervera facilita l'ampliació de les empreses del polígon

Canvia d'ubicació una zona verda per poder permetre-ho

Imatge de les obres d’Iberspa al polígon de Cervera.

Imatge de les obres d’Iberspa al polígon de Cervera.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria de Cervera va aprovar a finals de juliol una modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) a la zona industrial a fi de canviar la ubicació d’una zona verda. L’alcalde, Joan Santacana, va afirmar ahir que es tracta de reordenar els terrenys del polígon amb l’objectiu de facilitar la possible ampliació de diferents empreses instal·lades a Cervera i evitar que hagin d’anar-se’n de la ciutat per augmentar l’activitat econòmica.

Santacana va explicar que l’actual zona verda està ubicada en uns terrenys en forma de triangle, en els quals és molt difícil que s’instal·li una empresa nova.

No obstant, quatre empreses podrien necessitar aquest espai per a futures ampliacions. Per aquesta raó, la Paeria ha proposat modificar la ubicació de la zona verda i traslladar-la a un altre punt del polígon industrial, amb la mateixa superfície, en què és més complicat que alguna empresa requereixi créixer, mentre que l’actual zona verda passaria a tenir usos industrials.

El primer edil va apuntar que es tracta d’un primer pas i en cas que se superin tots els tràmits, espera que aquesta modificació pugui fer-se efectiva d’aquí a com mínim un any.

Durant els últims anys el polígon industrial de Cervera s’ha reactivat. Com ja va avançar SEGRE, la multinacional gallega Cortizo acaba d’adquirir la totalitat dels terrenys de l’antiga càrnia L’Agudana, que sumen 3,5 hectàrees. Així mateix, el pròxim mes de setembre està previst que entri en funcionament la nova fàbrica d’Iberspa dedicada a la fabricació de spas, amb una superfície de 7.000 metres quadrats al mateix emplaçament on tenia l’antiga fàbrica que va resultar calcinada per un incendi el juliol del 2019.

tracking