SEGRE

AGRICULTURA REGADIUS

El Garrigues Sud compleix 25 anys sumant més joves

El canal es va convertir en comunitat de regants el 1996 || Més de 120 nous pagesos s'hi han integrat en els últims cinc anys

Carlos Ballesté va deixar la fusteria per l’agricultura gràcies al reg del Garrigues Sud.

Carlos Ballesté va deixar la fusteria per l’agricultura gràcies al reg del Garrigues Sud.XAVI MINGUELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sistema de regadiu de suport del Garrigues Sud compleix aquest mes vint-i-cinc anys amb la garantia de tenir relleu generacional atès el nombre de joves que s’hi han incorporat en els últims anys, segons va explicar el president, Xavier Pelegrí.

El 1995, el llavors president de la Generalitat, Jordi Pujol, va inaugurar a Bovera la primera fase del reg i un any més tard es van celebrar les primeres eleccions per elegir el primer president la comunitat, Josep Pes.

En total, rega unes 9.000 hectàrees de Flix, Bovera, la Granadella, Juncosa, Bellaguarda i els Torms amb la previsió d’arribar als 10.000 en els pròxims tres anys.

Més de 120 joves s’han incorporat al camp durant els últims cinc anys gràcies al nou sistema de reg, segons les dades de la conselleria d’Acció Climàtica. D’altra banda, compta amb més de dos-centes hectàrees al banc de terres conreades per joves agricultors. Garantir el relleu generacional és vital a les Garrigues ja que es tracta d’una de les comarques més envellides de Catalunya.

Entre els nous projectes, val a destacar la introducció de plaques solars per al bombatge de l’aigua a les basses de reg i abaratir costos.

tracking