SEGRE

TRÀNSIT BALANÇ

Els accidents amb ferits a causa d'animals es dupliquen a Lleida

Fins al 15 de juliol, s'han registrat 17 sinistres d'aquest tipus davant dels set de l'any passat || Insten a extremar la precaució per una presència de fauna més elevada

Imatge d’arxiu d’un accident amb un senglar a la Segarra.

Imatge d’arxiu d’un accident amb un senglar a la Segarra.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els accidents amb víctimes per irrupció d’un animal a la carretera gairebé s’han triplicat en els últims sis anys a Catalunya i la xifra ha anat en augment des de l’inici de la pandèmia.

L’últim any, aquest tipus de sinistres s’ha duplicat a les carreteres lleidatanes, encara que per fortuna tots s’han saldat amb ferits lleus. L’últim accident d’aquesta mena va tenir lloc aquesta setmana, quan un conductor de 33 anys va xocar amb el vehicle contra una vaca quan circulava per la carretera N-260 al terme municipal del Pont de Bar, a l’Alt Urgell. El conductor va ser evacuat a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida en estat lleu.

Segons les dades proporcionades a SEGRE pel Servei Català de Trànsit, fins al 15 de juliol d’aquest any s’han registrat un total de 17 accidents amb ferits a les comarques lleidatanes a causa de la irrupció d’un animal a la via. Una xifra molt superior a la del mateix període de l’any passat, quan van ser 7, tenint en compte la menor mobilitat a causa de les restriccions decretades per la pandèmia de la Covid-19.

Les carreteres lleidatanes amb més sinistralitat per irrupció de fauna són la C-12 i l’N-260

En el que va del 2021, els 17 accidents causats per animals s’han saldat amb 19 ferits, tots lleus, segons Trànsit. Les carreteres amb un nombre més elevat de sinistralitat per irrupció de fauna són la C-12 i l’N-260, tant una com l’altra amb tres accidents amb ferits. Les segueixen la C-14 i la C-451, amb dos cadascuna. Per mesos, el maig és el que va registrar un nombre més elevat d’accidents, fins a cinc, seguit del febrer, amb quatre sinistres.

Els Mossos d’Esquadra alerten de l’augment de la presència d’animals de caça major, sobretot senglars, però també domèstics. Durant l’any passat, es van comptabilitzar una trentena d’accidents amb víctimes a les carreteres lleidatanes. Sobretot en els mesos de tardor, amb set sinistres amb ferits els mesos d’octubre i novembre.

En ple juliol, es van produir quatre accidents a causa de la irrupció de fauna en vies de la província de Lleida, mentre que el mes d’abril, en ple confinament i estat d’alarma per la Covid, no n’hi va haver cap.

La C-12 és la carretera que va acumular més sinistralitat d’aquest tipus, amb sis accidents entre l’any 2020 i el que va de 2021, seguida de la C-13, amb quatre.

Els Mossos recorden diversos consells en cas de trobar-se animals a la carretera, com fer cas de la senyalització de pas de fauna en llibertat i moderar la velocitat, especialment en franja horària nocturna o de poca visibilitat.

També en trams de via en els quals el camp visual és reduït a causa de la vegetació, arbres o camps de cultiu. Així mateix, en cas de possible accident, s’insta a no evitar l’impacte amb l’animal, ja que acostuma a ser més segur que xocar amb un vehicle en sentit contrari o sortir de la via.

Encara que la majoria d’accidents per animals són per irrupció de senglars, també se n’han registrat d’altres, com el del Pont de Bar, per vaques i daines.

Fins i tot agents de trànsit de la Regió Policial del Pirineu van detectar aquesta setmana la presència d’un eriçó ferit al mig de l’N-260 a l’Alt Urgell, per la qual cosa van retirar a l’animal, espècie protegida, per a la seua seguretat i també per evitar possibles accidents.

tracking