SEGRE

PATRIMONI RESTAURACIÓ

El Govern d'Aragó reforçarà aquest any la muralla de Saidí

Després de consolidar el talús que sosté les antigues fortificacions

El mur que s’ha construït i les muralles apuntalades on s’han instal·lat malles.

El mur que s’ha construït i les muralles apuntalades on s’han instal·lat malles.M.I.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern d’Aragó, a través de la direcció general del Patrimoni, abordarà abans que finalitzi l’any les obres per consolidar la muralla de Saidí. De fet, ja ha obert la licitació per contractar aquests treballs, segons va explicar l’alcalde, Marco Ibarz.

Aquesta nova actuació es planteja després que les obres per consolidar el talús sobre el qual es troba la muralla finalitzessin el mes de juliol passat.

Van consistir a construir una plataforma de tres metres d’amplada a la base i un mur de blocs de formigó també per sostenir i protegir la base de la muralla, del segle XIII i declarada Bé d’Interès Cultural. Tot això ha suposat una inversió de 44.503 euros que va assumir el departament de Vertebració del Territori, Mobilitat i Habitatge.

Ha estat la primera fase de les actuacions per estabilitzar la muralla, que va patir un despreniment l’octubre del 2019.

Això, al seu torn, va obligar a tallar la carretera A-1234. Ibarz va assegurar que el Govern d’Aragó s’ha compromès a actuar com més aviat millor per salvaguardar la muralla, que ara està apuntalada i en la qual s’han instal·lat malles per evitar despreniments, tenint en compte la importància arquitectònica de la fortalesa.

tracking