SEGRE

TURISME ACTIVITATS

Turisme que alça de nou el vol

Empreses d'aventura de la vall d'Àger i el Montsec reprenen l'activitat després de la paralització del cap de setmana per l'onada de calor || La Generalitat aixeca les restriccions al medi natural

Dos parapents volant a Àger dimarts.

Dos parapents volant a Àger dimarts.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El turisme ha tornat a alçar el vol després de deixar enrere les restriccions per l’onada de calor. Els accessos al Montsec, que van tancar el dia 11 per l’elevat risc d’incendis, ja han reobert. Per la seua part, les empreses de turisme actiu que ofereixen vols en parapent a la vall d’Àger i activitats nàutiques a Mont-rebei i Canelles han anat recuperat des de dilluns l’activitat, després que els obliguessin a abaixar la persiana entre divendres i diumenge per l’amenaça de focs.

Aquesta exigència va coincidir amb el cap de setmana del 15 d’agost, que és el de màxima afluència turística a la demarcació i les empreses d’aventura i el càmping d’aquest municipi de la Noguera van registrar nombroses cancel·lacions (vegeu SEGRE de diumenge passat)..

El Montsec i el seu entorn, així com la Baronia de Rialb, han estat les zones més afectades a Lleida per les restriccions durant l’onada de calor.

Enric Maestre, de l’empresa Montsec Activa, que ofereix activitats com per exemple caiac a Mont-rebei, va explicar que les restriccions han suposat un “cop important” a nivell econòmic perquè era “el millor cap de setmana de la temporada”. Així mateix, l’empresa Entrenúvols, que es dedica als batejos de vol i cursos de parapent, va registrar pèrdues d’aproximadament 10.000 euros, segons va explicar el director, Jordi Marquillas. Va apuntar que des de dilluns han anat recuperant la normalitat. De fet, aquests dies ja hi ha visitants de diferents països practicant parapent al Montsec..

L’empresa Entrenúvols va registrar unes pèrdues de facturació d’uns 10.000 euros per les restriccions

D’altra banda, Protecció Civil de la Generalitat va desactivar ahir el pla especial d’incendis forestals (Infocat). No obstant, es manté en prealerta perquè la falta de pluja dels últims mesos fa que el risc d’incendi encara sigui elevat. Així mateix, el Govern va aixecar les restriccions al medi natural, encara que va cridar a la col·laboració i al compromís per evitar situacions de risc. A causa de l’onada de calor, estaven suspeses fins ara al medi natural l’acampada i activitats esportives, els casals d’estiu, colònies i estades esportives, i l’activitat agrícola que comportés utilitzar maquinària entre les 10.00 i les 20.00 hores del vespre.

Val a recordar que a Lleida es va registrar la temperatura més elevada d’aquest episodi de calor, amb 43,1 graus dissabte a Sant Romà d’Abella (Isona).

Dos parapents volant a Àger dimarts.

Dos parapents volant a Àger dimarts.MAITE MONNÉ

tracking