SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Cervera iniciarà aquest any la millora del Sindicat amb obres a l'entrada

Habilitaran una sala polivalent i un punt d'atenció al públic a la planta baixa

Imatge de l’edifici modernista del Sindicat de Cervera.

Imatge de l’edifici modernista del Sindicat de Cervera.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria de Cervera començarà aquest any la millora de l’entrada de l’edifici modernista del Sindicat, unes obres que compten amb un pressupost de 200.000 euros i que es finançaran amb ajuts procedents dels fons europeus Leader i de la Diputació.

L’alcalde de la capital de la Segarra, Joan Santacana, va explicar que la primera actuació inclourà part de la planta baixa, on hi haurà una sala polivalent i un punt d’atenció al públic.

Es tracta d’un espai d’uns 200 metres quadrats que afronta amb l’antiga fàbrica de galetes La Palma i en el qual hi haurà un segon accés des de la plaça del Sindicat. Santacana va especificar que es tracta d’una primera actuació que donarà utilitat a l’històric edifici, ja que encara està pendent d’aprovació el pla d’usos de la resta de l’immoble.

S’ha de recordar que el 2009 es va habilitar també una de les ales de l’edifici, que actualment s’utilitza com a espai de conferències i encontres dedicat als productors de proximitat. Per a la resta de l’immoble es projecta en un futur com a museu i un centre d’interpretació del blat. Aquesta primera actuació en el Sindicat s’inclou dins de les inversions per al present exercici, el pressupost del qual va ser aprovat finalment el mes de juny passat per un import de 10 milions d’euros.

Val a recordar que el pressupost va comptar amb els vots a favor d’ERC, la CUP i JxCat gràcies al pacte de govern que va permetre que aquest últim partit tornés al govern després de perdre’l en una moció de censura. En aquest sentit, des del juny, els tres regidors de JxCat ostenten set àrees de responsabilitat a la Paeria de Cervera, entre les quals es troba la regidoria d’Urbanisme.

tracking