SEGRE

MUNICIPIS POLÍTICA

Junts exigeix a Erta, del PDeCAT, la presidència de l'Alta Ribagorça i ella es nega a cedir-la

Nou edils invoquen un pacte segons el qual el càrrec havia de passar després de dos anys a l'expresident Josep Lluís Farrero || La presidenta afirma que aquest s'hi va negar i considera l'acord invalidat

El dia de la formació del consell a la qual no va assistir Farrero.

El dia de la formació del consell a la qual no va assistir Farrero.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els nou regidors de JxCat del Pont de Suert i la Vall de Boí, set d’ells a l’equip de govern del consell de l’Alta Ribagorça, firmen una carta en la qual exigeixen a la presidenta de l’ens comarcal, María José Erta, que renunciï al càrrec que ha exercit durant els últims dos anys per cedir-lo a l’anterior president i actual conseller comarcal de JxCat, Josep Lluís Farrero. Entre els signants d’aquesta missiva hi ha alguns dels principals dirigents a la comarca de la nova Junts, el partit de Carles Puigdemont. Per la seua part, Erta, del PDeCAT, va assegurar que no té intenció d’abandonar la presidència.

La reclamació a Erta es basa en un pacte intern de JxCat del 2019, abans de la ruptura entre la nova Junts i el PDeCAT.

Tant Farrero com Erta aspiraven a la presidència del consell i, en principi, van acceptar compartir-la. Els dos primers anys per a ella i els dos últims, per a ell.

Ara els signants de la carta exigeixen complir aquest acord.

Entre ells destaquen el mateix Farrero; l’alcalde del Pont de Suert, José Antonio Troguet; i la segona tinent d’alcalde d’aquest municipi, Marta Rollan. Els tres són membres de Junts, mentre que hi ha militants i simpatitzants del partit entre els altres edils que donen suport a aquesta petició.

En canvi, no l’ha secundat cap de Vilaller, on Erta és alcaldessa..

La carta està datada el 25 de juliol, es va entregar al consell el 9 d’agost i no ha rebut resposta formal.

Per la seua part, Erta va dir que no està disposada a cedir la presidència perquè considera que l’acord va quedar invalidat poc després de tancar-lo, i en va culpar Farrero. L’expresident no va acudir al ple d’investidura i va amenaçar de renunciar com a conseller comarcal.

Finalment no ho va fer i va prendre possessió del càrrec mesos després, a l’octubre.

Erta li va atribuir a més “reiterades absències, la no-assistència a plens i no complir la seua dedicació” i li va atribuir que “no va acceptar ser president només dos anys”. Tot això justifica, segons el parer de la presidenta, que el pacte pugui considerar-se sense efecte.

Per la seua part, Farrero va insistir que l’acord va rebre l’aval de tots els edils de JxCat de la comarca i que van ser els vots dels consellers d’aquesta formació política els que la van escollir com a presidenta.

“Sense aquests vots no estaria al càrrec”, va puntualitzar. Va negar categòricament que s’oposés a agafar l’acta de conseller comarcal i va dir que va prendre possessió “quan es va convocar el ple”.

Davant dels arguments d’Erta, va explicar que “els pactes es compleixen”.

Tant ell com altres signants de la carta van desvincular la seua reivindicació del fet que Erta sigui del PDeCAT..

El consell de l’Alta Ribagorça té dinou membres, dels quals onze són de JxCat, tres són d’ERC, tres del Comú i dos de la candidatura de Progrés, vinculada al PSC.

tracking