SEGRE

INFRAESTRUCTURES XARXA VIÀRIA

Tallen deu dies la via de Sant Llorenç a Camarasa per evitar que caiguin roques

Treballs de la Diputació per sanejar un tram on hi ha despreniments

Una roca despresa del talús en el qual s’actuarà.

Una roca despresa del talús en el qual s’actuarà.J.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El servei de Vies i Obres de la Diputació tallarà durant deu dies la carretera entre Sant Llorenç de Montgai i Camarasa, l’LV-9047. Estarà tancada des del 30 d’aquest mes fins al 10 de setembre per sanejar i consolidar el talús conegut com Paret de l’Os, on s’han registrat despreniments de roques.

Segons l’alcalde pedani de Sant Llorenç, Josep Ruiz, s’actuarà en el tram d’uns dos quilòmetres i el tall afectarà també camins d’accés a finques. En principi, durarà de 8.00 a 19.00 hores de dilluns a divendres, i els caps de setmana s’obrirà a la circulació. No obstant, Ruiz va indicar que tot dependrà de com avancin els treballs, per la qual cosa és possible que s’hagi de tallar la via a la nit per seguretat si els tècnics així ho aconsellen. Els vehicles podran desviar-se per la carretera de Balaguer.

La primera actuació consistirà a subjectar les pedres que presentin risc de caiguda.

Ho farà personal especialitzat en treballs verticals, que examinarà la zona rocosa del punt quilomètric 9.500 a l’11, de l’àrea protegida de la roca del Bous al pont d’Escalera. Ruiz va indicar que tota la intervenció suposarà una inversió d’uns dos milions d’euros.

Inclou un tram pel qual passen unes 60.000 persones a l’any, ja que és molt transitat per turistes i aficionats a l’escalada, ciclisme i senderisme.

Per aquesta raó, s’ha sol·licitat una via verda que asseguri el pas de vianants. Així mateix, forma part d’una ruta de transport escolar que també utilitzen les famílies per anar a Camarasa.

Per evitar despreniments, la Diputació ha decidit actuar-hi d’urgència.

També treballa a l’LV-9225 entre Albesa i Mernàgues. .

D’altra banda, Sant Llorenç invertirà 72.000 euros a millorar l’entorn de la plaça del Casal i suprimir barreres arquitectòniques.

tracking