SEGRE

INVESTIGACIÓ DEMOGRÀFICA

Estudi sobre les reclamacions de joves del Jussà

Elaborat pel consell, que n'ha enquestat 620, revela que un 30% no es veu treballant a la comarca, un 74% ha tingut problemes per trobar casa i exigeixen estudis artístics

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una enquesta efectuada a 620 joves del Pallars Jussà revela la seua preocupació respecte a la salut mental i emocional i la reivindicació per incrementar l’oferta educativa de la comarca amb estudis artístics de Batxillerat, que ara s’han de cursar fora.

Pel que fa a l’ocupació, un 30% dels enquestats van indicar que no es veu treballant al Pallars en un futur. Un 37% sí i un altre 30% no ho té decidit. Quant a l’habitatge, un 74% indica que han tingut dificultats per trobar-ne i un 66% no saben on és l’oficina local per a la vivenda.

D’altra banda, un 50% no sap a qui dirigir-se per qüestions de salut i un 40% tampoc a qui recórrer en temes de violència. Un 69% creu que falten espais per a ells, un 81% no participa en cap entitat i un 44% està insatisfet amb l’oferta de lleure.

A la mostra escollida, 470 joves tenien entre 12 i 18 anys i 150, entre 19 i 30.

Aquest treball d’investigació ha estat impulsat conjuntament per les àrees de Joventut dels ajuntaments de Tremp, la Pobla de Segur, Talarn i Isona i Conca Dellà i s’ha coordinat a través de l’Oficina Jove del Consell Comarcal del Pallars Jussà.

Ha comptat amb la col·laboració dels centres d’ensenyament secundari de la comarca. També s’han dut a terme debats amb els col·lectius juvenils.

A partir de les dades, s’elaborarà una anàlisi de la realitat juvenil de la comarca a fi d’aplicar noves polítiques en tots els municipis que han participat per donar resposta a l’exigència dels joves i la intenció de fixar-los al territori.

tracking