SEGRE

TURISME PROMOCIÓ

Més d'un miler de persones a la Fira de l'Ovella de Llavorsí

Es van aplicar mesures per evitar aglomeracions per la Covid

L’onzena edició de la Fira de l’Ovella Xisqueta que ahir es va celebrar a Llavorsí.

L’onzena edició de la Fira de l’Ovella Xisqueta que ahir es va celebrar a Llavorsí.J.V.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una vintena d’artesans i productors agroalimentaris de proximitat van participar ahir en l’onzena edició de la Fira de l’Ovella de Llavorsí. Procedien del Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, Aran i també del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

L’objectiu de la fira és promocionar l’ovella xisqueta com a raça, així com també l’ofici de pastor. Per aquesta raó, durant tota la jornada es van organitzar tallers i activitats vinculades a aquesta professió. La fira se celebra conjuntament amb el concurs de gossos d’atura que aquest any s’ha tornat a suspendre a causa de la pandèmia de Covid igual com es va fer l’any passat per evitar el risc de contagi.

L’ajuntament ja treballa en l’edició del concurs del 2022 després d’estar suspès els dos últims anys

Val a destacar que, encara que el concurs se celebra a l’aire lliure en un prat de la població, reuneix una gran quantitat de pastors vinguts de tot el Pirineu d’un i l’altre costat de la frontera i milers de persones per observar la destresa dels gossos pastor. L’alcalde, Josep Vidal, va indicar que el concurs es recuperarà el 2022 i ja s’hi treballa. A la fira van assistir més d’un miler de persones que van seguir trajectes senyalitzats per evitar massificacions i es van guardar totes les normes preventives. A la fira tampoc hi va haver bestiar per les restriccions de la pandèmia, va indicar Vidal.

tracking