SEGRE

MEDI AMBIENT FAUNA

Més de 100 collars GPS per vigilar el bestiar davant dels atacs d'ossos

Imatge d’un cavall amb un collar GPS.

Imatge d’un cavall amb un collar GPS.MEDI AMBIENT / TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat ha instal·lat 140 collars GPS a bestiar equí i boví i ha desplegat cinc antenes per donar cobertura a aquests dispositius de localització. Aquest matertial forma part de les mesures de suport i vigilància de la Generalitat en àrees de pastures del Pallars Sobirà en les quals hi ha constància de la presència de l’os. Permeten detectar desplaçaments ràpids dels animals, com els que es donen davant d’atacs de plantígrads als ramats.

El departament d’Acció Climàtica va indicar que aquesta mesura, provada en els últims anys al Parc de l’Alt Pirineu, beneficia 57 explotacions ramaderes del Pallars Sobirà. S’ha de recordar que la població d’ossos al Pirineu s’eleva almenys a 77 exemplars a tota la serralada, després del naixement d’un mínim de tretze noves cries aquest any, una xifra rècord.

Així mateix, s’han confirmat una desena de predacions de l’os, la majoria de les quals a la Val d’Aran. No obstant, també un ramader va denunciar un atac a una euga a Isil, al municipi d’Alt Àneu.

tracking