SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Noves cues per l'última etapa de les obres per renovar la variant de l'A-2 a Lleida

Els treballs duraran un mes i se centren en el tram entre els enllaços de la C-13 i l'Ll-11 en direcció Saragossa || La propera primavera s'abordarà la millora dels accessos i l'última capa d'asfalt

Imatge d'arxiu de les obres per reformar el paviment de l'A-2.

Imatge d'arxiu de les obres per reformar el paviment de l'A-2.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Estat va començar ahir l’última etapa de les obres per renovar el paviment de la variant de Lleida de l’A-2. Aquesta nova millora inclou el tram d’aproximadament 6 quilòmetres de l’autovia entre els enllaços de la C-13 i l’Ll-11 en direcció Saragossa. Per aquesta raó, el trànsit es desvia per la calçada cap a Barcelona, que queda amb un sol carril per cada sentit de la circulació en aquest punt. Això va tornar a provocar cues que van arribar als 12 quilòmetres cap a les 14.00 hores, segons dades del Servei Català de Trànsit (SCT).

El subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, va explicar que es preveu que els treballs que van arrancar ahir durin aproximadament un mes.

Va recordar que el ministeri de Transports va avançar l’execució d’aquesta última fase, que inicialment estava prevista per a l’any que ve, i va apuntar que “el compromís del ministeri amb Lleida permetrà finalitzar abans de la tardor la reforma d’un dels eixos viaris més importants” de la província. Quan aquestes obres estiguin llestes, s’haurà completat la reforma dels 15 quilòmetres d’autovia entre Torrefarrera i els Alamús en els dos sentits de la marxa.

Aquest és un dels trams amb un volum de trànsit més gran, amb una mitjana d’uns 40.000 vehicles al dia, dels quals més de 10.000 són camions..

El tram que es renova registra uns 40.000 vehicles al dia, dels quals 10.000 són camions

Així mateix, Crespín va apuntar que l’any que ve abordaran la millora del paviment en els accessos a l’autovia i l’aplicació de l’última capa d’asfalt en aquest tram. Va assegurar que aquestes últimes tasques que quedaran pendents començaran “a partir de la pròxima primavera”.

El ministeri de Transports inverteix 7,6 milions d’euros en aquest projecte, llargament reivindicat per alcaldes i veïns. Aquest es va començar a executar el juny de l’any passat i s’ha anat duent a terme per fases.

D’altra banda, Crespín va apuntar que encara s’està “a l’espera de tancar la proposta d’adjudicació” de la nova explotació de l’AP-2 una vegada expiri l’actual concessió, en només una setmana. Per això, Acesa, filial del grup Abertis, seguirà temporalment al capdavant del manteniment de l’autopista i de les àrees de servei (vegeu SEGRE de diumenge). No obstant, Crespín va recalcar que a partir de l’1 de setembre “l’AP-2 passarà a estar lliure de peatges”.

Les obres per reformar el paviment de l’A-2 que van començar ahir i les retencions que van provocar. A la imatge dreta, Crespín durant la seua visita a l’autovia.

Les obres per reformar el paviment de l’A-2 que van començar ahir i les retencions que van provocar. A la imatge dreta, Crespín durant la seua visita a l’autovia.MAITE MONNÉ

tracking