SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat a presó un veí de Bellver per traficar amb cocaïna

El lleidatà, de 26 anys, va ser interceptat amb droga a Galícia || Li han imposat només dos anys a l'aplicar-li la circumstància atenuant de ser addicte a les drogues

Imatge dels jutjats d’Ourense.

Imatge dels jutjats d’Ourense.GOOGLE MAPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència d’Ourense ha condemnat a dos anys de presó un jove de 25 anys de Bellver de Cerdanya per traficar amb cocaïna. El lleidatà va ser penat per un delicte contra la salut pública en un judici de conformitat després de l’acord al qual van arribar la Fiscalia, que inicialment sol·licitava una condemna més alta, i la seua defensa. El jove va reconèixer els fets davant del tribunal i en l’acord se li va aplicar la circumstància atenuant molt qualificada de ser consumidor de tòxics.

L’home va ser detingut per la Guàrdia Civil l’octubre de l’any 2018 a la carretera N-532 a l’altura de la localitat de Verín, a la província d’Ourense, quan anava amb cotxe.

Davant de l’actitud sospitosa que va mostrar, els agents van escorcollar el vehicle i van trobar més de 14 grams de cocaïna. D’aquesta forma, segons la sentència, es considera provat que “l’acusat va ser sorprès l’1 d’octubre de l’any 2018 en el punt quilomètric 1 de la carretera N-532 per agents de la Guàrdia civil quan portava oculta sota el seient del vehicle una bandolera en la qual guardava dos bossetes de cocaïna de 0,709 grams i una puresa del 38,7 per cent i una bossa més gran contenint 12,457 grams de cocaïna amb una puresa del 58,88 per cent”.

Al costat de la substància que li van decomissar hi havia una bàscula de precisió i un llistat de clients

Les substàncies es van confiscar juntament amb una bàscula de precisió i un llistat de clients i pagaments i “estaven destinades a ser venudes”, segons la sentència. Els més de 14 grams de cocaïna van ser valorats en 1.048 euros.

D’aquesta forma, el tribunal va condemnar per conformitat el lleidatà a la pena de dos anys de presó i al pagament d’una multa de 524 euros, que és la meitat del valor de la droga intervinguda per la Guàrdia Civil. La sentència ja és ferma. El jove va estar durant un temps empresonat i posteriorment va sortir en llibertat amb càrrecs. El cas va ser investigat pel jutjat d’instrucció 1 de Verín.

Tretze detinguts d’Albània la setmana passada a Lleida per maria

El tràfic de marihuana està a l’alça a Catalunya, que s’ha convertit en un lloc de cultiu. Els Mossos d’Esquadra alerten de l’arribada de màfies de països de l’Est especialitzades en el cultiu i la distribució d’aquesta substància. Un dels motius és que la llei a Espanya és menys dura que en altres països. La setmana passada hi va haver tres operacions policials independents a la comarques de Lleida en les quals es va detenir tretze homes, tots ells de nacionalitat albanesa i que vivien a les plantacions.

Al Solsonès van decomissar 18.000 plantes, 2.500 en una nau de Torrefarrera i 2.000 a Os de Balaguer. A Catalunya també han augmentat els narcoassalts, però no ha transcendit si n’hi ha hagut a Lleida. L’any passat els Mossos van comptabilitzar-ne 96 casos.

tracking