SEGRE

MEDI AMBIENT DIFUSIÓ

La Casa de l'Os d'Isil mostra als visitants l'ofici de pastor

I com protegeixen el bestiar d'atacs

Visita a les agrupacions de bestiar a la vall de Bonabé.

Visita a les agrupacions de bestiar a la vall de Bonabé.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Casa de l’Os d’Isil, al Pallars Sobirà, organitza visites guiades a les agrupacions de bestiar de la vall de Bonabé. El president de l’Entitat Municipal Descentralitzada d’Isil, Guillem Esteve, va explicar que amb aquesta activitat es pretén donar a conèixer de primera mà l’ofici de pastor i la ramaderia extensiva. Francesc Rodríguez, de l’empresa Obaga Activitats, responsable de la gestió de la Casa de l’Os, va explicar que també es busca fer una immersió en el medi perquè el visitant conegui el Parc Natural de l’Alt Pirineu, un espai protegit, i una vegada finalitzada l’activitat, marxi amb una actitud de respecte cap al medi, els animals i l’ofici de pastor.

El visitant amb un guia acompanya el pastor a fer les tasques diàries, com donar sal a les vaques o revisar que totes estiguin bé, així com veure com treballa el gos d’atura, entre altres tasques. Un altre dels objectius és saber com comportar-se en un medi amb animals. Manel Espada és el pastor que des de l’1 de juny a l’1 de novembre vigila un ramat de vuit-centes vaques d’una dotzena de ramaders.

Forma part dels treballs d’agrupació de bestiar que s’organitzen a l’Alt Pallars per evitar atacs de l’os, tasca que també es dona a conèixer..

tracking