SEGRE

EQUIPAMENTS PÚBLICS

Vandalisme a la Casa del Montsec

L'ajuntament s'ha trobat forçades les portes de l'edifici inacabat, l'interior del qual està buit || Desperfectes que se sumen al deteriorament per anys d'abandó després que el Govern hi invertís 800.000 euros

L’alcaldessa mostra danys a les escales a l’entrada.

L’alcaldessa mostra danys a les escales a l’entrada.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Danys per vandalisme se sumen al deteriorament derivat de més d’una dècada d’abandó a la Casa del Montsec. L’ajuntament d’Àger, actual propietari d’aquest edifici inacabat a l’entrada del poble, va descobrir la setmana passada que uns desconeguts havien forçat els panys de les portes. Un esforç estèril, ja que l’interior de l’immoble està buit i no té instal·lacions d’electricitat, aigua i gas. La Generalitat va posar la primera pedra el 2010 i va suspendre les obres poc després, en plena crisi econòmica.

Aleshores ja havia invertit fins a 800.000 euros en aquest equipament, dissenyat com a centre d’interpretació del patrimoni natural de la zona. Va passar a mans del consistori l’any 2012, després de la dissolució del Consorci del Montsec.

L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, va lamentar el progressiu declivi d’aquest edifici quan ni tan sols ha arribat a estrenar-se, va recordar que el seu estat actual no permet donar-li cap ús i va assenyalar que l’ajuntament no té recursos per completar per si sol les obres mínimes per poder obrir-lo al públic. Una partida de 347.000 euros que la Generalitat va reservar per concloure l’edifici després de transferir-lo al municipi d’Àger va acabar destinant-se el 2014 a renovar equips del Centre d’Observació de l’Univers (COU). Des d’aleshores, els diferents consistoris han buscat alternatives per completar i donar ús a aquest immoble.

Així, l’actual consistori mira d’obtenir ajuts per instal·lar diferents equipaments i serveis a l’edifici. El seu projecte preveu habilitar una agrobotiga, un gimnàs amb rocòdrom, una sala polivalent per a actes públics, una oficina de turisme i un espai de coworking. La inversió necessària per a tot això s’estima en mig milió d’euros, i el consistori confia que aquestes activitats generin ingressos per pagar el manteniment de les instal·lacions sense suposar un cost addicional per a les arques municipals (com va avançar SEGRE el 8 d’agost).

L’alcaldessa mostra danys a les escales a l’entrada.

L’alcaldessa mostra danys a les escales a l’entrada.MAITE MONNÉ

tracking