SEGRE

ESNOTICIA

Aragonès convida el Pirineu a aprofitar el turisme per atreure altres sectors

El president diu que la Covid ha propiciat un “redescobriment” de Catalunya

Aragonès saludant ahir a la Pobla de Segur una dona durant la visita al municipi.

Aragonès saludant ahir a la Pobla de Segur una dona durant la visita al municipi.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va defensar ahir que el turisme ha de servir per impulsar altres sectors a les comarques del Pirineu. Així ho va assegurar durant la seua visita al Jussà i al Sobirà, en la qual els alcaldes van reclamar més inversions en els accessos a nuclis i solucions per a la falta d'habitatge a les comarques de muntanya.

La Generalitat vol que el turisme sigui el motor que impulsi altres sectors a les comarques del Pirineu. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va explicar ahir durant la seua visita al Jussà i al Sobirà que “hem d’evitar el monocultiu del turisme” i aconseguir que aquest “serveixi per poder arrossegar altres sectors, relacionats també amb la cura del paisatge i de les persones”. “Hi ha un potencial important per tenir aquesta economia diversificada, que és el que assegurarà creixement i prosperitat econòmica”, va dir.

Aragonès va assegurar que “Catalunya ha redescobert el propi país” a causa de la pandèmia de la Covid i “moltes comarques, aquest estiu i també el passat, han tingut una afluència de turistes domèstics molt important”. En aquest sentit, val a destacar que el Pirineu està recuperant aquest estiu els nivells d’ocupació turística i pernoctacions del 2019, abans de la crisi sanitària del coronavirus, i la Val d’Aran els ha superat (vegeu SEGRE de dimecres). Així mateix, el president va apuntar que “continuarem potenciant el turisme d’interior” amb campanyes, “tant pel que fa al turista català com al de la resta de l’Estat”.

Quant a la visita d’ahir i avui al Pirineu, Aragonès va assenyalar que “volia dins dels cents primers dies de Govern aquest treball amb el conjunt de les comarques del Pirineu”.

Va destacar que “és un territori on hi ha unes necessitats específiques molt clares, diferenciades de la resta del país”. Durant el seu periple pel Jussà i el Sobirà, els alcaldes van traslladar a Aragonès reivindicacions com la millora dels accessos als nuclis (vegeu el desglossament).

El president de la Generalitat va apuntar que “les peticions i els reptes que han posat sobre la taula són alguns que ja tenim identificats, bàsicament les comunicacions, les telecomunicacions i la necessitat que hi hagi uns serveis públics amb molta més capil·laritat pel territori”.

“Compartim clarament que aquests són els reptes”, va afirmar, i es va comprometre a treballar “al màxim al llarg de la legislatura, també amb mesures específiques a nivell territorial”..

Periple per Lleida que avui acaba a la Cerdanya

El periple pel Pirineu del president, Pere Aragonès, va començar ahir a la Pobla de Segur, on va visitar el consistori i el municipi. Després es va desplaçar a Sort i es va reunir amb l’ajuntament i el consell del Sobirà. A la tarda, va anar a l’ajuntament de Llavorsí, a la Guingueta va conèixer la Mollera d’Escalarre, i després es va dirigir al consistori d’Esterri d’Àneu. A més, avui divendres Aragonès visitarà l’Hospital Transfronterer de la Cerdanya acompanyat pel conseller de Salut, Josep Maria Argimon. Tot seguit, visitarà el Ripollès.

Els alcaldes demanen un pla de xoc per millorar els accessos a nuclis

El president, Pere Aragonès, es va reunir ahir amb els alcaldes del Sobirà. El president del consell, Carles Isus, va explicar que una de les reivindicacions va ser un pla de xoc per a la millora dels accessos a nuclis. Va assegurar que des del consell “estem decidits a fer una aportació important” i va demanar col·laboració de la Generalitat i la Diputació.

També va reclamar que es reactivin les reunions bilaterals entre la Generalitat i el Sobirà i que “es continuï potenciant” l’heliport de Tírvia.

Isus va fer referència a l’“esforç” del Govern per desplegar la fibra òptica i va apuntar que és necessari tenir en compte el nombre de pobles als quals arriba aquesta tecnologia en lloc dels percentatges de població connectada. Pel que fa als Jocs Olímpics d’hivern, Isus va explicar que la comarca vol participar en l’elaboració del projecte i va defensar que aquests siguin “sostenibles”.

Va assenyalar que no han “de desequilibrar” el territori i que a les zones on no s’organitzin proves han de tenir altres vies de participació.

Per la seua banda, l’alcalde de la Pobla, Marc Baró, va sol·licitar un pla de xoc per pal·liar la falta d’habitatge al Pirineu. Així mateix, Aragonès va instar a reunir-se amb l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Sobirà per parlar sobre la situació del sector.

Aragonès saludant ahir a la Pobla de Segur una dona durant la visita al municipi.

Aragonès saludant ahir a la Pobla de Segur una dona durant la visita al municipi.MAITE MONNÉ

Aragonès saludant ahir a la Pobla de Segur una dona durant la visita al municipi.

Aragonès saludant ahir a la Pobla de Segur una dona durant la visita al municipi.MAITE MONNÉ

tracking