SEGRE

PATRIMONI HISTÒRIC

Demanen 150.000 € pel castell de Peramola al consistori

Un dels propietaris rebutja el procés d'expropiació || Recorre la valoració de 4.000 euros que va fer l'ajuntament

Imatge recent del castell de Peramola.

Imatge recent del castell de Peramola.AJUNTAMENT DE PERAMOLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’expropiació del castell medieval de Peramola, que porta a terme l’ajuntament com a primer pas per rehabilitar-lo, ha topat amb l’oposició d’un dels quatre propietaris de l’antiga fortalesa. Es tracta d’un veí del municipi que ha presentat un recurs al consistori contra l’acord del ple sobre la relació de béns a expropiar, que va establir un valor d’uns 4.000 euros. L’alcaldessa, Gemma Orrit, va explicar ahir que aquesta persona “no està d’acord amb el procés ni amb el valor” del consistori i reclama 150.000 euros per l’edifici.

L’ajuntament ha desestimat aquest recurs i el procés tira endavant. El propietari pot recórrer encara per la via judicial. S’ha de recordar que l’edifici, en estat ruïnós, ha patit despreniments.

El consistori l’expropia al considerar que, en l’estat actual, suposa una amenaça per a la seguretat dels veïns i provoca filtracions d’aigua en immobles limítrofs. Feia anys que el municipi negociava la cessió del castell i reclamava obres de manteniment als propietaris. Paral·lelament, ha aprovat de forma definitiva el projecte de rehabilitació integral del castell, que compta amb un pressupost de 403.100 euros.

El document planteja convertir la planta baixa en un punt d’informació turística i un museu. Així mateix, preveu habilitar una sala de reunions i un altre espai per a entitats. Per a aquestes actuacions compten amb ajuts de la Generalitat per valor de 150.000 euros i esperen aconseguir subvencions de l’1,5 per cent cultural de l’Estat.

tracking