SEGRE

SERVEIS COMUNICACIONS

Riner projecta donar accés a internet a tots els veïns

Construirà 2 torres de comunicacions || Perquè les companyies instal·lin antenes

Imatge d’arxiu del santuari del Miracle de Riner.

Imatge d’arxiu del santuari del Miracle de Riner.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Riner va aprovar al ple de dilluns un projecte que pretén garantir la connexió d’internet a tot el municipi. Suposarà la construcció de dos torres de comunicacions per facilitar que operadores de telecomunicacions puguin instal·lar antenes, una cosa que implicarà una inversió de més de 106.000 euros, segons va explicar l’alcalde, Joan Solà.

Actualment, una torre dona cobertura de telefonia mòbil i internet a la zona de Freixinet, Santa Susanna i el Miracle. Les noves l’hauran d’assegurar també a les zones de la Vall de Riner, Sant Martí, Su i l’Avellanosa.

La disseminació de les masies i l’orografia dificulten l’accés a internet en diverses zones

En algunes no està garantida ja que no hi arriba la cobertura amb les instal·lacions actuals i la disseminació de les masies impedeix considerar un desplegament de la fibra òptica que pugui arribar a tota la població. La xarxa pública que impulsen la Generalitat i la Diputació només arribarà als nuclis de població dels diferents municipis, no a habitatges aïllats.L’objectiu de l’ajuntament és licitar al més aviat possible el projecte, adjudicar-lo el mes vinent i que les obres puguin començar aquest mateix any. D’aquesta manera, tot el municipi tindrà cobertura, “una cosa que és vital perquè tots tinguin les mateixes oportunitats de desenvolupament”, va indicar l’alcalde.

L’actuació es finançarà amb subvencions del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOS) de la Generalitat i amb aportacions municipals. D’altra banda, Solà va indicar que ja han finalitzat les obres de restauració previstes al santuari del Miracle.

tracking