SEGRE

MUNICIPIS MILLORES

Peramola diu que el 50% de façanes necessiten una actuació i donarà ajuts

L'ajuntament fa una crida als veïns per embellir el poble

Peramola calcula que un 50% de façanes necessiten millores.

Peramola calcula que un 50% de façanes necessiten millores.ISIDRE VILADRICH

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Peramola calcula que “més del 50% de les façanes” dels immobles particulars presenten un estat de degradació important i que és “necessari” actuar progressivament. Per aquesta raó, ha anunciat que subvencionarà les obres que facin els veïns per rehabilitar i millorar edificis.

El consistori inverteix cada any part del pressupost en la millora de carrers i espais públics i l’alcaldessa, Gemma Orrit, fa una crida als veïns perquè “ajudin a embellir” el poble. Orrit va indicar que aquesta és la primera vegada que financen aquest tipus d’actuació.

Aquest primer any hi destinaran una partida de 3.000 euros i els veïns que presentin sol·licitud rebran ajuts “d’entre 300 i 500 €” per edifici. Ja s’han aprovat les bases reguladores i esperen obrir el termini per presentar les sol·licituds en les pròximes setmanes, per la qual cosa totes les obres fetes al llarg d’aquest any seran subvencionables. El consistori contempla “anar ampliant” la partida en funció de la demanda.

D’altra banda, Peramola portarà a terme una millora al carrer Frederic Ribó, una de les principals vies de la població i d’accés a l’ajuntament. La millora, que serà a càrrec de l’empresa Ribalta i Fills, començarà aviat i estarà enllestida abans del 31 d’octubre. L’actuació, que costarà més de 60.000 euros, contempla la renovació total del paviment i del mobiliari urbà.

També s’adequarà la paret de la Bassa perquè quedi integrada a la muralla. Mentre durin els treballs caldrà restringir el pas de vehicles i els veïns del carrer hauran d’accedir a peu als seus domicilis. Peramola construirà també un aparcament per a autocaravanes vora el centre d’acolliment d’escalada.

En aquest cas, la inversió ascendeix a 52.580 euros..

tracking