SEGRE

SUCCESSOS ALDARULLS

Tercera nit d'incidents en quatre dies per un botelló a la Seu

Desenes de joves van tirar objectes contra la línia policial pel dispositiu que van muntar al centre històric || Van causar danys al passeig Joan Brudieu

Els antiavalots han hagut d’intervenir en tres ocasions aquesta festa major.

Els antiavalots han hagut d’intervenir en tres ocasions aquesta festa major.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Desenes de joves van tornar ahir a la matinada a enfrontar-se als Mossos d’Esquadra a la Seu d’Urgell per impedir que celebressin un botelló al centre històric coincidint amb la festa major. Per tercera vegada, com ja va passar dissabte i diumenge a la matinada, desenes de concentrats van llançar objectes contra el dispositiu desplegat.

Fonts dels Mossos van explicar ahir que l’atac contra la línia policial es va produir cap a les 2.30 hores, abans que es procedís al desallotjament de la plaça del Carme i del seu entorn. Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local van desplegar, com ja van fer dilluns a la matinada, un dispositiu preventiu per evitar que el botelló s’arribés a celebrar, i impedir així que succeís que havia passat les dos nits anteriors. Els agents van identificar els joves que volien accedir a la zona i van registrar-los les bosses per evitar que hi entressin alcohol, altres begudes o objectes perillosos.

L’ambient es va anar caldejant i cap a les 2.30 hores desenes de concentrats van començar el llançament contra la línia policial, formada per agents dels antiavalots (ARRO).

Llavors van començar les càrregues i els joves se’n van anar cap al passeig Joan Brudieu, on van llançar ampolles que van sostreure de l’exterior d’un local. També van moure contenidors i van causar altres danys.

La policia va fer carrusels amb les furgonetes.

Els joves van acabar marxant a la zona de l’Horta del Valira, als afores, on hi havia un altre botelló. Els Mossos van assegurar que no hi va haver joves ferits i un policia va patir lesions.

D’aquesta manera, els aldarulls de la festa major se salden, de moment, amb dos joves ferits.

No es descarten nous arrestos..

Per la seua banda, el tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Carlos Guàrdia, va fer ahir un primer balanç de la festa i va lamentar que s’hagin produït aquests incidents i va fer una crida al civisme recordant que cal evitar aquestes situacions, que generen un risc important de contagi.

Va afegir la violència no tenen cabuda. A més a més, fonts municipals van indicar que “s’ha fet tot el que s’ha pogut”.

tracking