SEGRE

INTERIOR INFRAESTRUCTURES

Els bombers de Seròs, a l'alberg a l'haver-se quedat sense parc

Hi són des de dilluns passat i fins diumenge pel risc d'ensorrament de les seues instal·lacions per les pluges || L'ajuntament ha cedit el local per a les guàrdies

Bombers de Seròs fent guàrdia ahir a l’alberg municipal perquè el parc està tancat.

Bombers de Seròs fent guàrdia ahir a l’alberg municipal perquè el parc està tancat.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou episodi surrealista al parc dels bombers voluntaris de Seròs, que està apuntalat des de fa anys a causa del seu deteriorament. Des de dilluns, els bombers no poden fer la guàrdia presencial al parc pel risc d’ensorrament amb les pluges que es registren aquesta setmana. La direcció general de Prevenció, Extinció d’Incendis va comunicar aquesta decisió a finals de la setmana passada al cap de parc i a l’ajuntament, al qual va sol·licitar una alternativa. El consistori va oferir l’alberg i els bombers hi fan des de dilluns allà les guàrdies, que són diürnes. Es tracta d’una situació provisional fins diumenge.

“Des dels comandaments de la regió ens van dir que no podíem fer la guàrdia al parc per seguretat i l’ajuntament ens ha cedit l’alberg. Cada matí agafem els equips i els vehicles i ens en anem a l’alberg. A les 21.00 hores tornem i tanquem els camions”, explica Marcos Albà, cap del parc.

L’alberg està situat a uns 800 metres de les instal·lacions actuals, que a finals de juny van registrar l’aparició de noves esquerdes després que una paret de la casa limítrofa s’esfondrés. Tècnics de la Generalitat van portar-hi a terme una inspecció i van determinar que la funcionalitat del parc estava “compromesa”.

Per la seua part, l’alcalde de Seròs, Josep Antoni Romia, va afirmar ahir que “Interior ens va anunciar divendres aquesta mesura, que és provisional. Estem treballant al nou parc amb la Generalitat”. D’altra banda, l’alberg l’utilitzen temporers. També ha acollit positius durant la pandèmia de la Covid.

Des de la direcció general de Bombers van explicar ahir que és una mesura de prevenció per l’episodi de pluges. Fa uns dies van afirmar, sobre el projecte del nou parc, que estava prevista l’entrega a Infraestructures del pla funcional per encarregar la redacció del projecte.

La vintena de voluntaris desconeixen què succeirà en les properes setmanes. A mitjans d’aquest mes finalitza la campanya d’estiu i deixen de fer guàrdies presencials. “No sabem si, quan ens activin per a un servei, podrem canviar-nos al parc.”

tracking