SEGRE

POLÍTICA PARLAMENTÀRIA

La Mesa del Parlament es reuneix al Tarròs i reivindica l'herència política de Companys

Borràs va afirmar que “intentarem ser dignes del llegat” del president afusellat pel franquisme || Després de la primera sessió d'aquest òrgan fora de Barcelona, a petició de l'ajuntament de Tornabous

La sessió de la Mesa del Parlament, a l’Espai Lluís Companys del Tarròs.

La sessió de la Mesa del Parlament, a l’Espai Lluís Companys del Tarròs.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Mesa del Parlament va obrir ahir el seu nou cicle de sessions al Tarròs, poble natal de Lluís Companys. Allà va reivindicar l’herència política del president afusellat pel franquisme el 1940. “Intentarem ser dignes del seu llegat”, va afirmar la presidenta de la Cambra catalana, Laura Borràs (Junts). Va recalcar que aquesta sessió, la primera que se celebra fora de Barcelona, va servir per retre homenatge a Companys i recordar que “el primer president de la Generalitat que ho va ser també del Parlament va ser executat per l’Estat espanyol”.

La reunió de la Mesa del Parlament va tenir lloc a l’Espai Lluís Companys, dedicat a divulgar la memòria de l’expresident al seu poble natal. És el fruit d’una petició de l’ajuntament de Tornabous, que el ple del mes de juny passat va aprovar per unanimitat sol·licitar la celebració d’una sessió parlamentària en aquest poble. Ho va plantejar com un acte simbòlic, després de l’acord del Parlament que va establir que la legislatura iniciada el 6 de desembre del 1932, sota la presidència de Companys, fos considerada la primera de la Cambra catalana en lloc de la de l’any 1980.

La presidenta va recalcar que la sessió va simbolitzar la voluntat del Parlament de “ser al costat de la gent”

Borràs, per la seua part, va afegir una altra significació a aquest partit. “Per primera vegada la Mesa s’ha reunit fora de la seua seu, és un acte simbòlic, però consolida la voluntat de ser al costat de la gent i que el Parlament vagi més enllà de les seues portes i sigui al costat de les institucions de tot el país, en aquest cas l’ajuntament de Tornabous.” En aquest sentit, l’alcalde de Tornabous, David Vilaró (CUP), va valorar que la reunió de la Mesa “és molt important com a reconeixement a la figura de Lluís Companys i perquè les institucions han d’atansar-se a la ciutadania, ja que en cas contrari hi ha una desafecció política molt gran, de manera que totes les institucions de la Generalitat haurien de prendre exemple i atansar-se al poble.”

Els membres de la Mesa van recórrer l’espai d’exposició de l’Espai Lluís Companys abans de celebrar la primera sessió després de l’aturada de l’estiu. Hi van adoptar els primers acords per iniciar el curs legislatiu, entre els quals destaca la tramitació del projecte de llei de la ciència de Catalunya, el primer presentat per l’actual Govern. També es van plantejar compareixences del president davant del ple i comissions per investigar la gestió de les residències per a la tercera edat i sobre incendis forestals, entre altres qüestions.

tracking