SEGRE

MUNICIPIS PROJECTES

Les Borges destina 50.000 euros als nous pressupostos participatius

La proposta guanyadora es votarà a finals d'any i s'executarà el 2022

L’alcaldessa, Núria Palau, i l’edil de Transparència, Maria Fusté.

L’alcaldessa, Núria Palau, i l’edil de Transparència, Maria Fusté.AYUNTAMIENTO DE LES BORGES BLANQUES

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de les Borges Blanques iniciarà aquest mes el segon procés dels pressupostos participatius, als quals destinarà una partida de 50.000 euros del pressupost municipal del 2021. La proposta guanyadora s’escollirà al desembre entre totes les que arribin i s’implementarà l’any 2022. Aquesta decisió es va prendre davant la dificultat de recollir propostes, celebrar les votacions i executar tot el projecte en un mateix any.

Els veïns rebran el proper dia 13 de setembre una guia informativa sobre els pressupostos i també es preveu una presentació el dia 16 en la qual s’informarà dels objectius i fases del procés, així com de la documentació necessària per presentar propostes.

Les diferents iniciatives es podran presentar a través d’un formulari en paper o de forma telemàtica del 17 de setembre al 3 d’octubre. Després hi haurà una selecció de les propostes que s’ajustin als criteris marcats de viabilitat econòmica i tècnica.

No serà fins a finals del mes de novembre quan els veïns podran participar en la votació fins al 5 de desembre.

A partir d’aquesta data es donaran a conèixer els resultats i el projecte finalment triat..

Les propostes no han de superar els 50.000 euros, han de ser viables tècnicament i sostenibles i no poden suposar la contractació de personal per part del consistori.

Totes les persones majors de 16 anys podran fer fins a un màxim de dos propostes i només podran participar-hi les persones que estiguin empadronades a les Borges Blanques.

Val a recordar que el carril bici que connecta els centres educatius de la capital de les Garrigues ha estat la primera actuació que el municipi va decidir a través de votació, en el marc dels primers pressupostos participatius.

tracking