SEGRE

MUNICIPIS HABITATGE

Queixes en un poble de l'Urgell per 2 cases okupades

La Guàrdia d'Urgell, de poc més de 100 habitants || Els veïns denuncien sorolls i es declaren “impotents” i “molestos”

Les cases adossades que han estat okupades a la Guàrdia d’Urgell.

Les cases adossades que han estat okupades a la Guàrdia d’Urgell.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns de la Guàrdia d’Urgell, un nucli de Tornabous de poc més de cent habitants, es declaren “impotents” i “molestos” després que diverses famílies d’ètnia gitana procedents de la Fuliola hagin okupat de forma il·legal dos habitatges del poble. Es tracta de dos cases adossades al carrer Major que són propietat d’una entitat bancària i que estaven buides.

Veïns de la localitat van explicar que l’okupació va tenir lloc dilluns. “Van arribar a les cases, van entrar en tres i ràpidament van estendre mantes a les finestres. Vam trucar als Mossos d’Esquadra i uns agents es van personar al lloc però no van poder fer res, ja que les famílies okupes van al·legar que portaven temps aquí. Només van poder desallotjar un dels tres habitatges perquè va saltar l’alarma”, van relatar.

Els veïns, que van dir que els okupes també van punxar el subministrament elèctric, temen que la seua arribada al poble generi problemes veïnals, atès que “a la nit venen fins aquí molts cotxes i fan soroll”. “Són vehicles de gamma alta i això és una cosa que no ens quadra que tinguin la necessitat d’okupar un habitatge”, van afegir.

Per la seua part, l’alcalde de Tornabous, David Vilaró (CUP), va dir que “per a nosaltres és impensable que hi hagi cases buides però en aquest cas hi ha por pel tema de la convivència amb els veïns”.

tracking