SEGRE

SUCCESSOS DROGUES

Confisquen 1.500 plantes de marihuana prop del pantà de Santa Anna

Tercera operació a la zona en dos mesos

Actuació policial el barranc de Barbuixera, a Os de Balaguer.

Actuació policial el barranc de Barbuixera, a Os de Balaguer.GUARDIA CIVIL LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil va localitzar dimecres 1.500 plantes de marihuana al barranc de Barbuixera, prop del pantà de Sant Anna, a Os de Balaguer. En dos mesos, s’han confiscat 10.000 plantes en aquesta mateixa zona i l’última intervenció va ser fa només quinze dies. L’operació policial de dimecres es va dur a terme cap a les 11.00 hores i hi van participar efectius de Lleida, Ponts, Tàrrega i Balaguer, a banda del Grup d’Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil.

Els agents van trobar les plantes a més de divers material fet servir per a elaboració i manteniment en un campament habilitat per al procés de cultiu de marihuana, situat en una zona abrupta. Es dona la circumstància que al juny es van intervenir 5.700 plantes en aquest barranc i fa quinze dies, 2.500 més, xifres que sumen un total de 10.000 plantes decomissades. En l’operació del passat 19 d’agost, es van detenir dos persones. En la de dimecres, no han transcendit si hi va haver arrestos.

La investigació es va iniciar quan els agents van tenir coneixement de la possible existència d’un campament, perfectament condicionat, a l’interior del qual hi havia la possibilitat que s’estigués fent un cultiu il·legal de marihuana.

Al tractar-se d’una zona de difícil accés, es va demanar la col·laboració d’agents de la unitat subaquàtica. Una vegada al lloc, van comprovar que, efectivament, hi havia una plantació de marihuana, amb 1.500 plantes de mida mitjana.

Amb aquesta última operació, la Guàrdia Civil de Lleida dona per desmantellats diversos assentaments per al cultiu i vigilància. El Jutjat d’Instrucció de Balaguer porta la investigació i les indagacions continuen obertes.

tracking