SEGRE

MUNICIPIS PATRIMONI

El castell de Concabella amplia l'aforament amb 80 places

Per acollir el nombrós públic que reuneix en els seus concerts

Sala d’actes del castell de Concabella en l’actualitat.

Sala d’actes del castell de Concabella en l’actualitat.X.SANTESMASES.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament dels Plans de Sió abordarà aquest any les obres d’ampliació de la sala d’actes del castell de Concabella per donar-li més capacitat. En l’actualitat hi caben un total de 170 butaques i es projecta que pugui allotjar-ne 250, segons l’alcalde, Xavier Pintó, Aquest augment d’aforament es deu a l’èxit dels concerts del Festival de Música Clàssica i del Festival de Jazz. A més, durant l’any se celebren altres activitats culturals, com l’entrega del premi literari 7lletres, que requereixen més espai.

Els treballs estaran finançats per la Diputació i tenen un cost de 40.000 euros. Consistiran a retirar l’entresolat de la segona planta i les escales i passadissos d’accés, la qual cosa permetrà dotar d’una superfície més gran la sala d’actes. Les obres començaran a l’octubre.

Els treballs suposaran una inversió de 40.000 euros que finançarà la Diputació

Val a recordar que el castell acull una exposició permanent i una sala d’estudis dedicades a l’escriptor Manuel de Pedrolo, els centres d’interpretació dels castells de la vall del Sió i dels secans de Lleida, una sala d’exposicions temporals i la sala de les arcades, on hi ha el local social de la població. El castell va ser recuperat a la dècada dels anys noranta.

Segons Pintó, amb aquesta actuació finalitzarà la millora de l’interior de la fortificació. Quedarà pendent la consolidació dels murs exteriors. Diumenge vinent inauguraran a la fortalesa una exposició de pintures de l’artista Llorenç Dellarés Garcia.

tracking