SEGRE

POLÍTICA PSC

Illa demana ajuts per als territoris damnificats pels temporals

Salvador Illa, ahir en un acte a Os de Balaguer.

Salvador Illa, ahir en un acte a Os de Balaguer.PSC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El líder del grup socialista al Parlament, Salvador Illa, va demanar ahir al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que “faci cas” dels alcaldes i doti de recursos els ajuntament damnificats pel temporal al Montsià i les Terres de l’Ebre. Així mateix, va reclamar mesures a més llarg termini per pal·liar els danys que provoquen els episodis de pluges torrencials.

En un acte del “govern alternatiu” dels socialistes a Os de Balaguer, Illa va demanar a Aragonès que no ocorri com el 2018, quan, segons va dir, no van arribar recursos directes als ajuntaments malgrat les inversions de l’Estat. Va afegir que el Govern ha de dotar el cos de Bombers de més recursos i aconseguir que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) inverteixi allà on no es poden absorbir xàfecs com els d’aquests dies.

D’altra banda, el dirigent socialista va demanar a Aragonès “d’obrir el diàleg” i que reconegui que Catalunya és “plural”. “Asseguem-nos, parlem, discutim, discrepem, negociem, cedim i pactem”, va dir.

Va advertir que “el diàleg a Catalunya es produirà” i que “caldrà veure si el liderarà vostè [amb referència a Aragonès] o caldrà buscar altres camins per a això”. Illa va assegurar que els primers 100 dies del Govern han estat “decebedors” i va avançar que el PSC participarà en els actes de la Diada “perquè ha de ser de tots els catalans”, va dir.

tracking