SEGRE

SUCCESSOS RESTRICCIONS

Dissolen un macrobotelló amb més de mil persones a Agramunt

Mossos i Policia Local reforcen els efectius davant l'arribada de joves de diversos municipis || Hi va haver baralles i danys materials, però sense incidents greus

La macroquedada es va fer a l’antic camp de tir.

La macroquedada es va fer a l’antic camp de tir.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local d’Agramunt van dissoldre durant la matinada de divendres a dissabte un botelló en què van participar més d’un miler de joves, segons va confirmar l’alcaldessa, Sílvia Fernàndez. “Semblava una nit de la discoteca de Waikiki, a la zona del CAP hi havia una riuada de gent”, va assenyalar. La concentració va tenir lloc a l’antic camp de tir i va coincidir amb les festes locals que se celebren aquest cap de setmana.

A part de les quatre patrulles activades, a mitjanit es van desplaçar fins aquest municipi de l’Urgell més patrulles dels Mossos i fins i tot agents de l’ARRO per dissuadir la macrotrobada, en la qual fins i tot havien contractat un DJ.

Les patrulles tanquen els accessos al polígon industrial per evitar concentracions a la zona

Van participar-hi joves de diversos municipis lleidatans, alguns d’ells amb bats de beisbol, segons l’alcaldessa. Els agents van fer diversos controls d’alcohol i drogues i hi va haver bastants positius, segons Fernàndez. També hi va haver danys materials a vehicles i cubs de la recollida d’escombraries porta a porta, així com alguna baralla, però no hi va haver ferits greus ni denúncies. La macrofesta va començar cap a les 1.30 hores i es va aconseguir dissoldre cap a les 6.00 hores.

L’alcaldessa d’Agramunt va dir que “entenem perfectament que els joves d’Agramunt surtin per festes, a un lloc o altre han d’anar, el lleure nocturn està tancat, crec que seria millor que estigués obert i controlat”, fet que permetria evitar aquestes macrofestes il·legals. Val a destacar que la Policia Local i els Mossos, amb previsió que hi pogués haver alguna festa d’aquestes característiques, van tancar alguns accessos amb vehicles al polígon industrial, però llavors els joves van canviar la ubicació de la convocatòria i es van concentrar a l’antic camp de tir.

A les festes de la Seu també es van produir incidents entre els joves i els Mossos que es van saldar amb dos detinguts per desordres públics i atemptat contra l’autoritat.

Desallotgen nous botellons a Barcelona i altres municipis

Els botellons continuen a la ciutat de Barcelona, malgrat que aquest cap de setmana no hi ha festes multitudinàries com les que hi va haver als barris de Gràcia o Sants. La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra van haver de dispersar igualment aglomeracions durant la nit de divendres, ja que milers de persones van tornar a les platges de la capital catalana i a les zones més cèntriques de la ciutat. També n’hi va haver als passejos del Born i Marítim, i a Rubí, Castellbisbal i Sant Vicenç de Montalt.

D’altra banda, els locals de lleure nocturn continuen tancats en acceptar la mesura el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), tal com reclamava la Generalitat, amb l’argument que les aglomeracions a l’interior de discoteques serien un focus de transmissió del virus.

tracking