SEGRE

PROVEÏMENTS NEGLIGÈNCIES

El vessament al Canal de Seròs ha suposat 50.000 € a la Mancomunitat

Un camió retira combustible al pantà d’Utxesa.

Un camió retira combustible al pantà d’Utxesa.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues ha gastat més de 50.000 euros a restablir el subministrament a la xarxa d’aigua potable després de l’abocament d’hidrocarburs del juliol al Canal de Seròs.

La contaminació del cabal va deixar sense proveïment vint-i-quatre pobles del Segrià i les Garrigues durant més d’una setmana, i gairebé dos mesos a Torres de Segre. El president de la Mancomunitat, Francesc Esquerda, va explicar que aquesta xifra inclou les analítiques, el personal, els camions que van absorbir el combustible de l’aigua i el carboni als dipòsits per filtrar l’aigua i fer-la potable.

“A aquesta quantitat s’hi ha de sumar la despesa d’electricitat dels bombatges, amb la qual cosa encara s’incrementarà el cost”, va remarcar.

Esquerra està pendent d’una reunió amb l’ACA per mirar d’aclarir qui ha estat l’infractor de cara a interposar denúncies. “Això no pot quedar així.

El que va passar és molt greu i cal saber l’autoria perquè els ajuntaments són els que han pagat una greu negligència”, va concloure.

tracking