SEGRE

MEDI AMBIENT FAUNA

Fraga prohibeix molestar els cérvols de les muntanyes durant la brama

Adverteix en un ban municipal que agents i Guàrdia Civil vigilaran la zona

Imatge nocturna d’un cérvol a les muntanyes de Fraga.

Imatge nocturna d’un cérvol a les muntanyes de Fraga.A.F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Fraga ha emès un ban en què adverteix que vetllarà pel benestar dels cérvols durant l’època de la brama, del 15 d’aquest mes al 15 d’octubre. Durant aquest període d’aparellament, prohibeix circular amb vehicles a motor fora dels camins senyalitzats a les muntanyes del municipi i només permetrà elements d’il·luminació autoritzats als vehicles, que exclou llanternes, focus i qualsevol altra llum que enlluerni els animals. Fonts municipals van afegir que, amb aquesta finalitat, també s’ha avisat els Agents de Protecció de la Naturalesa (APN) del Govern d’Aragó i el servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil.

Fraga no té observatoris o altres equipaments turístics que permetin fer de la brama un reclam per als visitants. Per evitar que persones que vulguin observar els cérvols acabin perjudicant aquests animals, el consistori ha decidit emetre aquest ban firmat per l’alcaldessa, Carmen Costa. L’ajuntament es remet a la llei aragonesa de Protecció Animal respecte a maltractar els animals o sotmetre’ls a qualsevol pràctica que els pugui produir danys o sofriments innecessaris i injustificats. També apel·la a la necessitat d’incentivar la sensibilització i formar les persones sobre els valors i conductes amb el medi natural.

A les comarques de Lleida hi ha diverses empreses dedicades a l’observació de la brama del cérvol al Pirineu i el Prepirineu, en especial a la reserva natural de Boumort. Es porta a terme garantint la protecció als animals i des d’una distància establerta.

La brama és un dels atractius turístics de la tardor i atreu centenars de persones, molts d’ells naturalistes i investigadors.

tracking