SEGRE

FAUNA PROTECCIÓ

'Refugi' a Arsèguel i Cava per a cavalls rescatats de mals tractes

La Fundació Miranda vetlla per 16 animals arribats del Berguedà

Els cavalls s’han instal·lat en camps cedits per veïns d’Arsèguel i Cava.

Els cavalls s’han instal·lat en camps cedits per veïns d’Arsèguel i Cava.FUNDACIÓ MIRANDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Setze cavalls rescatats després d’haver estat abandonats i haver patit maltractaments han trobat refugi a Arsèguel i Cava. Se’n cuida la Fundació Miranda, que els ha portat fins a l’Alt Urgell en un recorregut de transhumància des del Berguedà. Ha estat un viatge de quatre dies acompanyats per responsables de l’entitat i col·laboradors des del Pla de l’Orri, on els animals han passat l’estiu.

L’associació ha inaugurat a la comarca de l’Alt Urgell aquest nou espai per als animals, que esperen convertir en definitiu. Veïns d’Arsèguel i Cava han cedit els terrenys on ara pasturen els cavalls. La presidenta de la fundació, Rosa Galindo, va agrair tant la seua bona voluntat com la bona disposició dels consistoris i la Diputació per ajudar-los a establir-se a la comarca. Val a recordar que els cavalls van estar en una finca de Coll de Nargó durant un any, el 2019, però la Fundació va haver d’abandonar-la per motius econòmics.

Fa set anys que l’entitat porta a terme la transhumància amb els cavalls al seu càrrec, una activitat que, segons l’entitat, “recupera la memòria històrica i el patrimoni cultural”. La fundació també compta entre els seus objectius promoure amb els cavalls rescatats la recuperació d’antigues pastures i el seu paper en la prevenció d’incendis forestals. També duu a terme activitats educatives i de divulgació.

L’entitat compta amb dos-cents socis, trenta padrins de cavalls i quaranta persones voluntàries.

tracking