SEGRE

MUNICIPIS PARTICIPACIÓ

La Seu vota si inicia unes obres a l'abril o al setembre

Després de Sant Jordi o després de concloure la festa major || Opcions a la consulta veïnal sobre la renovació del carrer Major

El carrer Major de la Seu, on es preveu retirar les llambordes.

El carrer Major de la Seu, on es preveu retirar les llambordes.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Veïns, comerciants i venedors ambulants de la Seu d’Urgell decidiran quan començaran les obres que l’ajuntament durà a terme l’any que ve per renovar el paviment del carrer Major. Una de les opcions serà començar-les a l’abril, després de la celebració de Sant Jordi, i una altra serà fer-ho al setembre, una vegada finalitzi la festa major de la capital de l’Alt Urgell. Aquestes alternatives figuraran a la consulta que prepara el consistori, i està previst incorporar una tercera opció encara per determinar.

La reforma d’aquest carrer preveu talls a la circulació de vehicles durant els tres mesos que hauran de durar les obres, per la qual cosa l’ajuntament vol consensuar-les amb els afectats per reduir en la mesura que sigui possible les molèsties. El regidor de participació ciutadana, Joan Llobera, va explicar ahir que en la consulta participaran els habitants dels carrers Major, plaça Patalin, Lluís de Sabater i Fra Andreu Capella, al considerar-los directament afectats.

La renovació del paviment d’aquest carrer l’any que ve suposarà una inversió de 300.000 euros

El procés participatiu preveu un sistema de vot ponderat que atorgarà als comerciants de la zona el 50 per cent del pes a la votació. Els veïns sumaran un 40 per cent i els venedors ambulants, el 10 per cent restant. L’ajuntament alt-urgellenc està ultimant el cens de les persones i comerços cridats a participar en aquesta consulta i preveu realitzar-la durant els propers mesos, segons va explicar Llobera. Per a això, instal·laran una urna durant deu dies a l’Espai Ermengol de la ciutat perquè els veïns dipositin el seu vot.

La reforma del carrer Major suposarà una inversió de 300.000 euros. Consistirà a retirar les llambordes actuals i renovar el ferm amb paviment imprès. És el mateix sistema que ha aplicat l’ajuntament en una prova pilot a Fra Andreu Capella.

Els processos participatius sobre obres són cada vegada més freqüents a les comarques de Lleida, si bé la gran majoria serveixen per decidir quins treballs dur a terme i no quan fer-los, com faran els veïns de la Seu d’Urgell.

tracking