SEGRE

MUNICIPIS URBANISME

Cervera invertirà 60.000 € a remodelar la plaça Pius XII

Tancada parcialment al trànsit, la destinarà a actes socials

La plaça Pius XII que l’ajuntament preveu remodelar.

La plaça Pius XII que l’ajuntament preveu remodelar.X.SANTESMASES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria de Cervera projecta destinar aquest any uns 60.000 euros a la remodelació de la plaça Pius XII per destinar-la a activitats socials i juvenils, segons fonts municipals. Val a recordar que a la plaça ja es van instal·lar tanques l’agost del 2020 per evitar l’entrada de vehicles per estacionar a l’interior.

Segons l’alcalde, Joan Santacana, “l’obra pretén unificar espais i nivells” de manera que faciliti l’accés dels vianants i s’eliminin barreres arquitectòniques.

A l’espai hi ha diversos locals d’àmbit juvenil i es pretén dissenyar una gran zona per al col·lectiu

La zona ja és habitualment un espai d’ús dels joves ja que hi ha l’Oficina Jove, el col·legi Jaume Balmes i establiments d’oci. Tanmateix, fruit de diferents actuacions al llarg dels anys, la plaça presenta diferents altures, estils i mobiliari. Segons va indicar Santacana, l’objectiu és dissenyar un gran espai d’ús juvenil i tancat al trànsit de vehicles encara que es mantindran els estacionaments a l’entorn del centre educatiu i la circulació rodada entre la rambla Lluís Sanpere i el passeig Jaume Balmes. Es preveu respectar també l’estacionament de càrrega i descàrrega que hi ha ara a la plaça.

En un futur, es planteja la retirada de la font del centre de la plaça, ja que no té cap valor arquitectònic.

Aquest projecte estarà finançat mitjançant una modificació de crèdit amb part dels fons previstos per a les obres de construcció del nou pavelló poliesportiu que ha quedat aparcat a l’espera de les subvencions que havia de fer efectives la Generalitat per poder executar-lo.

tracking