SEGRE

COMUNICACIONS SUCCESSOS

Una nova allau de roques obliga a parar obres a la carretera de Camarasa

La que enllaça amb Sant Llorenç de Montgai, i deixa el transport escolar en l'aire

Visita dels tècnics de la Diputació al matí.

Visita dels tècnics de la Diputació al matí.D.LL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un nou despreniment registrat ahir al migdia mentre les màquines netejaven la carretera de Camarasa a Sant Llorenç de Montgai, en concret una roca d’uns dotze quilos, ha obligat a paralitzar les obres de consolidació del talús per seguretat, segons fonts de la Diputació, a qui competeix aquesta via.

L’actuació es reprendrà dilluns, quan els tècnics facin una nova exploració del terreny i determinin si és segur continuar amb les obres i com fer-ho. La previsió era obrir aquest trajecte aquest dilluns 13, però la data s’ha ajornat sine die atesa la inestabilitat de la paret.

Precisament, els tècnics de la Diputació van fer al matí una revisió de la zona i res semblava indicar una nova allau.

Segons l’alcalde pedani de Sant Llorenç de Montgai, Josep Ruiz, la interrupció del trànsit afecta el transport escolar i també la demanda per a emergències i consultes mèdiques. Això no obstant, aquesta circumstància s’havia previst, de manera els nens hauran d’anar al col·legi per la carretera de Balaguer, la qual cosa obliga a fer 23 quilòmetres, 20 més de l’habitual, i ja tenen preparat el servei de menjador al col·legi de Camarasa.

Les obres a la carretera de Sant Llorenç a Camarasa van començar el 31 d’agost i havien de durar deu dies. Dimecres es van fer voladures controlades per garantir la seguretat abans de l’inici del curs escolar.

Sense telèfon ni internet

Precisament, la caiguda d’una roca va afectar el cablatge telefònic i va deixar mig miler d’usuaris de la zona sense servei. Operaris de la companyia van començar ahir divendres els treballs de reposició que també han hagut de suspendre fins que se’ls informi de si la zona és segura, va afegir Ruiz. Els veïns es troben sense telèfon fix ni internet.

tracking