SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Mor un senderista al caure per un desnivell d'uns 30 metres a Alins

L'home es trobava a la zona de la Pica d'Estats quan es va precipitar

Foto d’arxiu d’un entrenament de rescats en barrancs.

Foto d’arxiu d’un entrenament de rescats en barrancs.C.V.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un senderista va morir ahir al migdia en caure per un desnivell d’uns trenta metres al terme municipal d’Alins. Els serveis d’emergència van rebre a les 14.12 hores l’avís d’un rescat a la zona de Sotllo de la Pica d’Estats.

Segons assenyalen les primeres informacions, un grup de senderistes es va dispersar en diverses rutes de descens i un d’ells va caure i es va precipitar per un barranc trenta metres. Fins al lloc es van desplaçar en helicòpter efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE), que gairebé dos hores després de l’avís van trobar el cos sense vida de l’excursionista en una zona de difícil accés.

També hi va anar la unitat de Muntanya dels Mossos per procedir a l’evacuació del difunt, així com la unitat d’Investigació, que va obrir diligències per aclarir les causes de l’accident. Al voltant de les quatre de la tarda, un facultatiu va confirmar la defunció i es van iniciar els tràmits per a l’aixecament del cadàver.

L’últim accident de muntanya mortal a la província de Lleida es va produir el passat 19 d’agost, quan un parapentista de seixanta-tres anys i veí de Vic va morir al tenir una fatal caiguda en un lloc de molt difícil accés a Organyà. L’accident es va produir a prop del mirador de les Solanes. L’instructor que acompanyava l’home accidentat va donar l’avís.

Més rescats de muntanya

L’increment de les sortides al medi natural durant els mesos d’estiu han disparat les actuacions per part dels Bombers. Segons indiquen les dades obertes de la Generalitat, des de començaments d’any el cos ha dut a terme 274 rescats al medi natural enfront dels 224 del mateix període del 2020, la qual cosa significa un augment del 22,32 per cent.

La majoria dels rescats són de persones que han tingut algun tipus d’incident a la muntanya, amb 195 actuacions entre el gener i l’agost, s’han portat a terme dotze rescats de persones perdudes o desorientades, i vint-i-quatre més auxilis en medi fluvial (rius, barrancs o pantans). Així mateix, es van registrar dos rescats en coves o pous. Davant de l’augment de les sortides, els Bombers insten la ciutadania a extremar les precaucions.

Ahir a la tarda, l’helicòpter dels GRAE es va tornar a activar per rescatar una excursionista que havia caigut en una zona de difícil accés a la Vall de Boí i un home que es va fer una luxació a l’espatlla al Congost del Seguer, a Àger.

tracking