SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Demanen 47 anys de presó per als dos acusats de l'assassinat d'Artesa de Segre

Segons la Fiscalia, van retenir la víctima, de 60 anys, durant gairebé un mes a casa abans de matar-lo per robar-li diners || Va morir asfixiat al posar-li mitjons a la boca i van intentar simular un suïcidi

Els Mossos van trobar el cadàver de Josep Maria Solans el 4 de desembre del 2018 al seu pis d’Artesa.

Els Mossos van trobar el cadàver de Josep Maria Solans el 4 de desembre del 2018 al seu pis d’Artesa.LAURA CORTÉS/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia sol·licita sengles penes de 47 anys de presó per a cadascun dels dos principals acusats de l’assassinat a finals del 2018 de Josep Maria Solans, un veí d’Artesa de Segre de 60 anys el cos sense vida del qual va ser trobat al seu habitatge nu, lligat de mans i amb diversos mitjons a la boca, cosa que va provocar que morís asfixiat. El Ministeri Públic acusa tres persones més pel crim (vegeu el desglossament) i ara serà l’Audiència de Lleida la que fixi data per al judici, que se celebrarà amb jurat popular.

La Fiscalia explica que els dos principals acusats, d’entre 21 i 23 anys i en presó preventiva per aquests fets, estan acusats d’assassinat (25 anys), detenció il·legal (8 anys), robatori amb violència (5 anys), incendi (7 anys) i falsificació documental (2 anys).

La Fiscalia assenyala que van retenir la víctima per robar-li i van planejar el crim i com encobrir-lo

El jove havia entaulat una relació d’amistat amb Solans i va ordir un pla, juntament amb la seua parella, per aprofitar-se econòmicament d’ell. El fiscal assenyala que el 9 de novembre del 2018 van retenir la víctima en contra de la seua voluntat al seu pis i van començar a utilitzar la targeta de crèdit de Solans per fer retirades d’efectiu, així com canviar de nom el vehicle de la víctima, que van vendre a la mare d’un altre acusat. També van intentar contractar crèdits a nom de la víctima, sense aconseguir-ho. En total, es van apoderar de gairebé 3.000 euros, a part de 2.500 euros per la venda del cotxe.

Segons la Fiscalia, els acusats van decidir assassinar la víctima i van planejar la seua mort simulant un suïcidi. Entre el 30 de novembre i el 3 de desembre, els acusats, segons l’acusació, van anar a l’habitatge de la víctima, li van lligar les mans amb brides i li van posar diversos mitjons a la boca, cosa que va provocar que morís per asfíxia. Després van intentar cremar el pis i van fer pintades al pàrquing de l’edifici per simular un acte suïcida i recriminatori contra la germana i el cunyat de la víctima.

Josep Maria Solans era molt conegut a Artesa de Segre per les seues col·laboracions amb mitjans de comunicació. Havia estat director de la ràdio d’Artesa de Segre.

Acusen tres persones més d’incendi i encobriment A banda dels dos principals acusats del crim, la Fiscalia demana jutjar unes altres tres persones per encobrir els fets. Un d’ells és l’exparella de la germana de la principal acusada i els altres dos, amics de la parella. Segons l’acusació, els tres van ajudar els presumptes autors de l’assassinat a incendiar l’habitatge, que no es va arribar a cremar a l’utilitzar gasoil. Així mateix, els acusa d’ajudar-los en la venda del cotxe i planejar la fugida, que va ser frustrada després de l’arrest de tres dels acusats. La Fiscalia sol·licita que els processats paguin una indemnització de 90.000 euros a la germana de la víctima. Josep Maria Solans era molt conegut a Artesa de Segre per les seues col·laboracions amb mitjans de comunicació. Havia estat director de la ràdio d’Artesa de Segre.

tracking