SEGRE

El pàrquing de la Pica d'Estats deixa de ser temporalment de pagament

El Parc Natural de l'Alt Pirineu critica la massificació a la Pica d'Estats i anuncia que regularà l'accés

El Parc Natural de l'Alt Pirineu critica la massificació a la Pica d'Estats i anuncia que regularà l'accés

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parc Natural de l’Alt Pirineu va tancar ahir el primer període de reserva obligatòria per al pàrquing de pagament de la Pica d’Estats, una mesura per evitar massificacions i col·lapses. Va entrar en funcionament el mes passat juliol i es repetirà el proper estiu.

Fonts del Parc Natural apunten que la restricció de pernoctar amb vehicles com autocaravanes o furgonetes en aquests pàrquings continua vigent la resta de l’any per l’ordenança de l’EMD d’Àreu. Al pàrquing habilitat al nucli d’Alins sí que es permet la pernoctació en aquest tipus de vehicles.

El Parc Natural farà pròximament un balanç dels resultats d’aquesta primera prova pilot, implantada per evitar massificacions en els accessos i permetre una visita de qualitat en aquest entorn natural protegit del parc.

D’altra banda, el pròxim cap de setmana tornarà a funcionar el sistema de reserva online al pàrquing de la Masieta, a Sant Esteve de la Sarga. La reserva serà necessària per divendres, dissabte i diumenge, festius, i ponts fins al mes de desembre. Des de la fundació Catalunya La Pedrera, titular del pàrquing, van apuntar que el sistema de reserves s’està actualitzant i serà operatiu dijous vinent.

tracking